3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Emniyet Müdürü: Keşke daha önce gelseydim

Tokat İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü görevi için geç kaldığından dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, "Tokat’a tayinim çıktığında üzgündüm ama beni kendilerine artık bir yerde aşık etti. Keşke diyorum, Bakanlık beni Tokat’a daha önce verseydi" dedi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’ne Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden atanarak 14 Mart 2005 tarihinde göreve başlayan İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Tokat’a ve Tokatlı’ya aşık oldu. Korumasız gezen ve vatandaştan ayrıcalığı olmadığını söyleyen Ünal, Tokat’ta göreve başladığı 38 günü değerlendirdi. Ünal, "Tokat’ta Denizli’ye oranla başta hırsızlık olmak üzere asayişe müesir olaylar dahil, yok denecek kadar az olduğunu gördüm. Tokat şark olması nedeniyle kaliteli personeli Emniyet Genel Müdürlüğü buraya göndermekte, bu da olduğu gibi bize avantaj sağlamakta. Bütün amir ve memur arkadaşlar konularında uzman. Bu konuda oldukça rahatım" diye konuştu.

Tokat’ta görev yapmaktan son derece memnun olduğunu belirten Ünal, "Denizli’de 14 ay görev yaptıktan sonra Tokat’a tayinim çıktığında üzgündüm ama buraya gelince vatandaşın mevzuata bağlılığı, saygıya-sevgiye, örfe-adete, geleneğe-göreneğe ağırlık vermesi beni kendine aşık etti. Bu nedenle haddinden fazla memnunum. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’ne geç kaldığımdan dolayı üzgünüm, keşke diyorum Bakanlık bu görev yerini daha önce verseydi. Burada bulunmaktan, hizmet etmekten gurur ve şeref duyuyorum" şeklinde konuştu.

Tokat’a geldiği günden itibaren korumasız gezen İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, "Bir ilin Emniyet Müdürü, emniyet biriminde çalışan herkes, korumak için gelmiştir, korunmak için değil. Yasalar çerçevesinde bizim de bazı konularda tedbir almamız gerekir ama bu benim sorumluluk yerim. Ben kendi yaşantımla Tokatlı’nın yaşantısını bir tutuyorum. Ben buradan ayrı değilim ki, buraya hizmet etmeye geliyorum. Hem de onların canına, malına, namusuna hizmet etmeye geliyorum. Kendi namusumla Tokatlılar’ın namusunu bir tutuyorum. Böylesine kendimi verdiğim bir yerde olağanın üzerinde koruma tedbiri almam. Benim bu söylediklerimle bir zıddiyet arz eder. Ben ne söylediysem onu yapmaya çalışan bir emniyet müdürüyüm. İlimizin değerli Valisi, kamu kurum ve kuruluşlarıyla çok güzel bir diyalog kurmuş. Hukukun üstünlüğüne inanan ve hukukun üstünlüğü ilkesini ön planda tutan bir yöneticimiz var. Bu çerçevede burada bir tehlike yok ki olağan üstü bir koruma tedbiri alıyım. Zaten varsa o tedbiri ben alacağım. Benim vatandaştan bir ayrıcalığım olamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 16:30:58
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 09:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?