7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Emniyetten eğitime tam destek

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü 'eğitime tam destek' vererek, 100. Yıl İlköğretim Okulu'nu baştan aşağı yeniledi.

Kentin eski yerleşim yeri olan Erenler Mahallesi'nde Atatürk'ün doğumunun 100. yılında yapılan 100. Yıl İlköğretim Okulu yaklaşık 2 ay süren çalışmanın ardından yenilendi.

27 yıldır hizmet veren iki katlı 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun eskiyen camları, kapıları, tuvaletleri tamamen değiştirilerek yenilenirken, binanın iç ve dış cephesinde elden geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan bin 800 polis memurunun bağışları ile yaklaşık 50 bin YTL'ye mal olan okula ayrıca Atatürk büstü de yapıldı. Eğitime hazır hale getirilen okul törenle açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

Açılışa Vali Dr. Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, daire müdürler, emniyet mensupları ve öğrenci velilileri katıldı. Öğrencilerin hazırladıkları çeşitli programların ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, yapılan bu çalışmanın diğer kamu kurumlarına da örnek olmasını diledi.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise il merkezi ve ilçelerinde görev yapan bin 800 emniyet mensubunun yaptığı küçük katkıların bir araya gelmesi ile projenin hayata geçtiğini söyledi. Projeyi, 'Toplum Destekli Polislik' anlayışının bir yansıması olarak gerçekleştirdiklerini belirten Aydın, "Emniyet teşkilatı içinde yaşadığı toplumun ve görev yaptığı şehrin her türlü sorununa, konularına duyarlıdır. Eğitimde ülkemizin önemli konularından bir tanesidir. Eğitime verdiğimiz önemi bu proje ile göstermek istedik" diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek de Emniyet Teşkilatı mensuplarının desteği ile gerçekleşen projenin anlamlı olduğunu, belediye olarak kendilerinde ellerinden geldiği ölçüde eğitime destek verdiklerini kaydetti. Son olarak konuşma yapan Vali Dr. Recai Akyel ise polisin her zaman vatandaşın emrinde ve hizmetinde olduğunu söyledi. İl Emniyet Teşkilatının yapmış olduğu çalışmanın diğer kurumlar, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını isteyen Vali Akyel, "Her zaman devlet millet birlikte, yöneten yönetilen birlikte, tasada sevinçte kederde bir millet olduğumuzu ve ne yapacaksak birlikte yapacağımızı ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Tören, Atatürk büstünün açılışı ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih TURAN IP: 94.122.77.xxx Tarih : 22.12.2008 22:32:15

emniyet müdürümüz tokat'a gelen en iyi müdürlerden biri bence... calısmalarından dolayı da kendisini tebrik etmek istiyorum. Zaten cv sine bakıldıgında ne kadar basarılı bir insan oldugu hemen anlasılıyor... kendisine saygılarımı sunuyorum...