6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Emniyetten sahte para uyarısı

Tokat İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Ramazan Bayramı öncesinde alışverişlerin artması nedeniyle piyasaya sahte para sürebilecek fırsatçıların ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek, dikkatli olunması konusunda uyardı.


Türkiye 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline girmeye hazırlanırken, alışveriş merkezlerinde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Bu yoğunluktan yararlanmak isteyen fırsatçıların ortaya çıkmasından endişe edilirken, hem esnaf hem de vatandaşın sahte para konusunda daha dikkatli olması konusunda uyarılıyor.
İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, özellikle yüksek meblağlı alışverişlerde alınan paralara daha çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Parada sahtecilik suçunun önüne geçebilmek için duyarlı olunması bekliyoruz. Paranın sahte olup olmadığına dikkatli olarak bakıp kontrol etmeliyiz. Böyle bir olayla karşılaşılması durumunda en kısa zamanda '155 Polis İmdat' telefonunu veya 252 17 20 numaralı telefonu arayarak emniyet güçlerimizi bilgilendirmesi kısa sürede olaya müdahale edilmesini sağlayacaktır. Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızın mağdur duruma düşmesi için her türlü yasadışı faaliyet ile mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?