7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

En başarılı belediye başkanı

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin'e, bölgenin en görkemli ve kapsamlı sosyal tesis yatırımını gerçekleştirdiği için Yerel Yönetimler Dergisi tarafından Türkiye'nin en başarılı Belediye Başkanı ödülü verildi.


Tarihi Kentler Birliği'ne sunduğu projeler ve uygulamalarıyla sürekli ödüle layık görülen Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, sivil toplum kuruluşları, Yerel Yönetim ve Şehircilik Dergileri tarafından yapılan anketlerde de en başarılı başkanlar arasında yer aldı. Başkan Şahin'in ödüllendirilmeye layık görülen eseri Ankara'nın doğusunda benzeri olmayan kapsamda ve konforda, içersinde son teknoloji ile donatılmış Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu oldu. Yüzme havuzunda ayrıca jakuzi, Türk hamamları, saunalar ve 55 yataklı oteliyle muhteşem bir tesis yer alırken, belediyenin kendi öz kaynakları ve kendi kalifiye iş gücüyle yaptırdığı sosyal tesisin çevre ilçe ve illerin ilgi odağı durumunda olduğu bildirildi. Başarılı çalışmaları ile gündemdeki yerini koruyan Başkan Şahin'e, Ankara Mamak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen törenle ödülü verildi. Tarih, kültür ve doğal güzellikler kenti Niksar'ı koruyup, yaşatmanın ötesinde daha da geliştirip güzelleştirerek gelecek kuşaklara gönül rahatlığıyla devredeceklerini ifade eden Başkan Şahin "Ayrıca, tarih ve kültür olan Niksar'ı, misafirperverliği ve hoşgörüsüyle, sevgi ve sevda kenti olarak tüm dünyaya tanıtacağız. Çalışmalarımızı takdir edip, bizleri ödüle layık görenlere ve bizlerin bu başarılarında emek sahibi ekibimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Şahin, 14 Mart 2008 tarihinde de Şehir ve Başkan Dergisi tarafından yapılan anket çalışması sonrasında Karadeniz Bölgesi’ndeki 540 belediye başkanı arasından 'Tarihi Dokuyu Koruma' dalında 'yılın başkanı' seçilirken, Amasya'da düzenlenen törenle ödüllünü almıştı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 13:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
niksar asık IP: 78.187.18.xxx Tarih : 22.04.2008 15:44:32

bu ödüller neye göre, hangi kıstaslarla verilir hep merak etmişimdir.Yılın başarılı belediye başkanı diye her yıl yüzlerce ayrı kurum yüzlerce başkana ödül verir ama hiç biri de yaşadığı yörenin halkına sorma gereği duymaz.Şimdi nufusu 45 binden, 35 bine düşmüş, yollarında giden arabalarının alt takımlarının kalmadığı, ölü şehir haline getirilen bir ilçenin başkanı yılın belediye başkanı oluyosa, ylın başkanı olamayan diğer beldelerin halini dahi düşünemiyorum.