7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Engel tanımıyorlar

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu ve Lisesi'nde eğitim gören gören ortopedik engelli öğrenciler, masa tenisinde engel tanımıyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından masa tenisi sporunun ülke genelinde yaygınlaştırmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında yeni bir uygulama başlatıldı.

Uygulamaya göre Turhal Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu ve Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, 1 haftalık eğitimden geçti.

Öğrencilere Masa Tenisi Milli Takım Antrenörü İlhami Kılıçkaya ile milli sporcular Fatih Korkut ve Cenap Şimşek tarafından uygulamalı olarak masa tenisi eğitimi verildi. Yetenekli ortopedik engelli öğrencileri keşfederek milli takıma dahil edilmesini hedeflediklerini belirten Masa Tenisi Milli Takım Antrenörü İlhami Kılıçkaya, engelli öğrencilerin ilk etapta masa tenisi oynayıp oynayamayacağı konusunda tereddüt yaşadığını, ama okul idaresi ve kendilerinin psikolojik destekleriyle bunu aştıklarını belirterek,

"Turhal'da iyi bir potansiyel var. 12 yaşındaki Arif Kaya'nın klasmanında bana göre dünyanın en küçük sporcusu. Arif'in geleceğin iyi sporcularından olacağına inanıyorum. Dünyada bedensel engeliler sporunda yeni yeni gelişmekte olan bir ülkeyiz. Ama ciddi anlamda genç sporculara sahibiz. Gelecekte bu spora hakim olacağımız inancındayız" dedi.

Milli sporcu Cenap Şimşek ise, Turhal'da bulunma sebebinin tekerlekli sandalyedeki engellilerin bu sporu çok rahatlıkla yapabildiğini göstermek olduğunu söyledi. Masa tenisinin ortopedik engelliler açısından zorluklarının olduğunu fakat düşünüldüğü gibi yapılamayacak anlamda bir engel olmadığını belirten Şimşek, hedeflerinin Türkiye'yi yurtdışında en iyi şekilde temsil edebilmek olduğunu kaydetti.

Turhal Ortopedik Engelliler Lisesi öğrencilerinden 15 yaşındaki Kevser Çelikel ile 19 yaşındaki Sami Çetin ise, ilk etapta masa tenisinin zor olabileceğini düşündüklerini, fakat kolay olduğunu gördüklerini söyledi.

12 yaşındaki Arif Kaya ise, her iki ayağında doğuştan çarpıklık olması nedeni ile yürümekte güçlük çekerken, masa tenisini rahat oynaması ise engelin sınır tanımadığını gözler önüne serdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 13:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?