6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Engelli çocuktan yardım çağrısı

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan doğuştan ortopedik engelli 14 yaşındaki Kadir İşci, yaşıtları gibi yürümek ve okula gitmek için kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çıkrık beldesinde yaşayan Kadir İşci, ortopedik engelli olması nedeniyle okula gidemiyor. Okuma yazma bilmeyen İşci, sağlığına kavuşarak yaşıtları gibi yürüyebilmenin ve okula gidebilmenin hayalini kuruyor.

Anne Kadın İşci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 çocuğundan birinin zihinsel engelli olduğunu, Kadir'in ise yürüyemediğini söyledi.

Kadir'i 1.5 yaşındayken Ankara'da hastaneye götürdüklerini, ancak sonuç alamadıklarını anlatan anne İşci, ''9 yaşındayken Tokat'ta ameliyat edildi. 1.5 ay ayağı alçıda durdu ama faydalı olmadı. Oğlumun iyileşmesi için bütün doktorlardan yardım bekliyorum'' dedi.

Baba Mustafa İşci ise çocuğunu sağlık sorunları nedeniyle hiç okula gönderemediğini belirterek, ''Çocuğumun banyosunu 2 kişiyle yaptırıyorum. Kadir dışarı çıkmak isteyince sırtımızda, bazen de arabasıyla çıkarıyoruz. 'Baba ah ben de yürüseydim, okusaydım' diyor. Oğlumun tedavisini yaptıracak bir yardım eli bekliyoruz'' diye konuştu.

Baba İşci, genel ihtiyaçlarının Yeşilyurt Kaymakamlığınca karşılandığını bildirdi.

Kadir İşci ise herkes gibi yürümek ve dışarı çıkmak istediğini ifade ederek, çok sevdiğini söylediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Kadir İşci, ''Yürümek ve ben de yaşıtlarım gibi okula gitmek istiyorum. Anneme, babama, kimseye yük olmak istemiyorum. Kardeşlerim gibi ben de yürümek istiyorum. Başbakanımızın benim gibilere yardım ettiğini televizyonlardan izliyorum, keşke benden de haberdar olsa'' diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 11:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?