6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Engelli işlem bürosuna ziyaret

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, "Hangi nedenlerden olursa olsun, engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli, yaşama sevincine engel olmamalıdır" dedi.


Tokat Valiliği tarafından kurulan Özürlüler İşlem Bürosu'nu ziyaret eden Vali Akyel, yapılan çalışmalarda vatandaşların mutluluğu ve rahatlığının ön planda tutarak hareket ettiklerini ifade ederek, "Engellilerin en önemli isteği; çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan insan onuruna yaraşır bir şekilde yararlanmalarıdır.

Evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları özürlülerin önündeki toplumsal engelleri kaldıracaktır. Engelli insanlarımızın bir kısmı doğuştan, bir kısmı da sonradan meydanı gelen bir olayın sonucunda engelli olmuşlardır. Hangi nedenlerden olursa olsun, engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli, yaşama sevincine engel olmamalıdır. İnsanların ellerinde olmadan, başlarına gelen bu durum, onların özürlü diye hayatın dışına itilmelerine neden teşkil etmemelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?