7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Engelli vatandaşa bayram hediyesi

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı, yönetim kurulu kararı ile bayram arifesinde alınan akülü engelli aracını hediye etmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.


TSO binası girişinde yapılan programa Başkan Sarıtaşlı ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Aras ve doğuştan bedensel engelli olan İbrahim Sargın katıldı.

Başkan Sarıtaşlı, yönetim kurulu üyelerine bayram öncesi hayırlı bir işe karar verdiklerinden dolayı teşekkür ederken, akülü özürlü aracına sahip olan vatandaşa da iyi günlerde kullanmasını temenni etti. Dernek Başkanı Aras ise Tokat Valiliği’nden sonra ilk defa bir sivil toplum kuruluşunun akülü tekerlekli sandalye yardımı yaptığına dikkat çekerek, "Bizler istiyoruz ki bütün sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları bu türlü insanlarımıza sahip çıksın. Dertler sorunlar paylaşıldıkça azalır. Bu örneğin çoğalması tek arzumuz. Her şeyi devletimizden beklemeden bu tür insanlarımızın yanında olalım sahip çıkalım" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından akülü özürlü aracına kavuşan Sargın, duygusal anlar yaşadı. Sargın, akülü özürlü aracı sayesinde eve hapis olmaktan kurtularak dolaşabileceği için mutlu olduğunu kaydetti.


TSO'DAN 549 AİLEYE GIDA YARDIM PAKETİ
Başkan Sarıtaşlı, ayrıca oda olarak Ramazan ayında 549 adet gıda paketi yardımı yaptıklarını 580 ihtiyaç sahibi öğrenciye ise bayram sonrasında bot ve kaban yardımı yapacaklarını kaydetti. Başkan Sarıtaşlı, yapılan yardımlar kimsenin onurunu, gururunu kırmadan tespit edilerek evlerine kadar götürülmek suretiyle yapıldığını, öğrencilere yapılan yardımların ise okulda tespit edilerek öğretmenleri tarafından öğrencilere ulaştırıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 19:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?