6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Engellilerin büyük sevinci

TOKAT'TA,

Engeliler Parkı'nda düzenlenen programda konuşma yapan Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Genel Başkanı Nedim Kılıç, kendilerine balık yemeyi değil balık tutulmasını öğretilmesini istedi.

Türkiye'de 8,5 milyon engelli vatandaş bulunmakta olduğunu ifade eden Kılıç, "Bizleri değerli büyüklerimiz makamlarına davet ettiklerinde biz kendilerinden bir şey istemiyoruz. Ben onlara o ziyaretlerde de söyledim şimdi de söylüyorum 'bize hazır balığı yemeği değil o balığı yakalamayı öğretin' diyorum. Ülkemiz genelinde yürüttüğümüz kampanyamız Tokat'ta Valimizin talimatları doğrultusunda okullarımızda da başarılı bir şekilde yürütüldü" dedi.

Vali Yılmaz ise kampanya sürecinde çeşitli toplantılarda gözlemlediği en önemli şeylerden bir tanesinin su şişelerinin kapaklarının olmadığını gördüğünü ifade ederek, "Vatandaşlarımızın bu kampanyaya ne kadar duyarlı olduğunu o zaman gördüm. Buradan tüm bu kampanyaya katılan bu kapakların toplanması emeği geçen bu tekerlekli sandalyelerin buraya getirilmesinde emeği geçen, bu organizasyonu düzenleyen herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmalarının ardından 2 vatandaşa akülü, 21 vatandaşa da tekerlekli sandalyeleri törenle teslim edildi.

Törene; Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Dünya Engeliler ve Dostları Gelişim Derneği Başkanı Nedim Kılıç, Tokat Sakatlar Derneği Başkanı Ali Aras, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 18:40:03
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 19:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?