30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Eray'ı SAT'lar arayacak

Tokat’ın Almus ilçesinde 15 gün önce sandaldan düşmesi sonucu barajda kaybolan genci arama çalışmalarının Deniz Kuvvetleri’ne bağlı SAT komandoları tarafından yapılacak bildirildi.

Almus Barajındaki bir balık çiftliğinde çalışan 25 yaşındaki Eray Erman balıklara yem vermek için bindiği sandaldan baraja düşmesi sonucu yaklaşık 15 gün önce suda gözden kaybolmuştu. Olay yerine gelen ekiplerin iki hafta boyunca çalışmasına rağmen gencin cesedine ulaşılamadı. Bunun üzerine Kaymakamlık girişimleri sonucu Deniz Kuvvetleri’nden SAT komandolarının arama çalışma yapacağı öğrenildi.

Yaşanan üzücü olay nedeni ile 25 yaşındaki Eray Erman'ın babası Muharrem Erman’ı olayın yaşandığı yerde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Duran Kum, CHP Almus İlçe Başkanı Yılmaz Özer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret etti. Başsağlığı dileklerinde bulunan Kum, ellerinden gelen imkanları seferber etmeye hazır olduklarını söyledi. Gencin acılı babası Muharrem Erman ise iki haftalık sürede 6 ekibin arama çalışması yaptığını ama suyun yaklaşık 60 metre derinlikte ve bulanık olması nedeni ile sonuç alınamadığını söyledi.

Suda balık çiftliklerinden dolayı aşırı derece kirlenme olduğunu ileri süren Erman, “Bu gölün geleceği karanlık. Ben bir acı yaşadım. Başkaları da bu acıyı yaşamasın. Gölde kurulan balık çiftlerine yenileri eklendi. Bunlara izin verilmemesini istiyoruz. Burada göle başka birisi daha düşse bunun hesabını kim verecek” diye konuştu.

Başkan Kum ve beraberindekiler Almus ilçesine bağlı Gölgeli beldesinde evi yanan Hasan Aydın'a ziyarette bulunarak yardım sözü verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2012 Salı 12:51:29
Güncelleme :15 Mayıs 2012 Salı 12:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?