3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Erbaa, Kırkpınar gibi

Erbaa Belediyesi ve Erbaa Güreş İhtisas Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Erbaa Büyük Yağlı Güreşleri, bölgede büyük bir ilgi gördü.

Erbaa Büyük Yağlı Güreşleri, Kırkpınar'dan sonra bölgenin en büyük güreşleri olarak anılıyor. Ata sporu olan güreşlere yoğun katılım güreşçileri de sevindirirken, Erbaa'nın güreşçiler açısından ayrı bir yeri ve önemi olduğu kaydedildi. Erbaa Büyük Yağlı Güreşleri'nde ağalık yarışında 2007 yılının güreş ağalığını 11 bin YTL'ye iş adamı Harun Subaşı aldı.

Final müsabakasında Onur Balcı ile Erol Fidan karşılaştı. Yağlı güreşlerde birinciliği Onur Balcı elde ederken, Erol Fidan ikinci, Ali Genç ise üçücü oldu. Baş altı güreşlerinde birinci Abdüsselam Güngör, ikinci Atilla Balcı, üçüncü Yasin Şahin oldu. Ayrıca 5 yıl üst üste Kırkpınar Güreş ağalığı yapmış olan Erbaalı merhum Hüseyin Şahin anısına Kırkpınar'dan gönderilen dev bayrak Hüseyin Şahin Ağa'nın yeğeni Osman Şahin tarafından Erbaa Belediyesi'ne hediye edildi.

Erbaa Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Özdilek, Erbaa Büyük Yağlı Güreşleri'nin Türkiye'de büyük yeri ve öneminin olduğunu belirtti. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise Kırkpınar'dan sonra en büyük güreşlerin Erbaa'da düzenlendiğini belirterek, "Ata sporumuzun anlam önemini çocuklarımıza ve gençlerimize aşılamalıyız. Türklerin özünden gelen yağlı güreşlerimizi unutmamalıyız" dedi.

Güreşlere Erbaa Kaymakamı Sabri Başköy, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, çevre il ve ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 09:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir yıldırım IP: 88.250.217.xxx Tarih : 5.06.2008 20:59:47

ben bu yorumu yazarken ilk başta güreş hocam mehmet özdilek aklıma geliyo benim ismim bekir erbaa imam hatip lisesi mezunuyum sayın hocam sayesin de büyk yetenekler elde ettim saolsun hocamin bemeklerini de boşa çıkar mayacagim geldigim yerde deyani burda istanbul demir spor kulübüne girdim güreşimi ilerletecem allah nasip ederse yazın erbaa ya gelecem vegüreşlere katılacam işallah bu yazıları sayın hocam mehmet özdilek bu yazılarımı okur herkese selamlar