20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Erbaa kalkınma planı Avrupa'da

Berlin ve Brüksel'de düzenlenen Uluslararası Yerel Kalkınma Yönetimi Konferanslarına katılan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, ilçenin tanıtımının yanında istihdama yönelik önemli girişimlerde bulunduğunu kaydetti.


Ankara'da 23-24 Mayıs 2008 tarihinde Dünya Gazetesi, Friedrich Naumann Vakfı, Ulusal İnovasyon Girişimi, TÜSIAD, SÜ Rekabet Forumu, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi işbirliği ile yapılan Yerel Kalkınmada İyi Örnekler Konferansında Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, "Erbaa Kalkınma Modeli" başarılı bulunarak ödül almıştı. Bu anlamda Berlin (Almanya) ve Brüksel'de (Belçika) düzenlenen Uluslararası Yerel Kalkınma Yönetimi Konferanslarına davet edilen Başkan Yenihan, başarılı sunumlarını yaparak yurda döndü.

Başkan Yenihan, yurt dışında Erbaa'yı tanıtma imkanı bulduklarını ve istihdama yönelik girişimleri olduğunu belirterek, "Yatırım anlamında yurt dışında sanayicilerle görüşmeye başlamak önemli bir adım. Bu diyalogların uluslararası düzeyde devam ettirmek, Erbaa için çok önemli bir adım attık. Bunun başka yolu yok zaten onlarda gelişmiş ülke olarak Almanya olmasına rağmen bu yolu izliyorlarmış. Biz nasıl sanayicilerin peşinde isek onlarda sanayicilerin peşinde olduklarını söylediler.

Ve bizi bu anlamda tebrik ettiler. Yaptığımız çalışmaları onların yaptığı çalışmaları aynı paralellikte görerek bir anlamda tescil etmiş olduk. Erbaa Organize Sanayi Bölgesinde uluslararası birkaç yatırımcıyı muhakkak getireceğiz" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?