6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Erbaa'da aşure günü etkinliği

Tokat'ın Erbaa Belediyesi'nce düzenlenen 'Aşure Günü' etkinliği büyük ilgi gördü.

Erbaa Belediyesi, Kültür Park'ta düzenlediği Aşure Günü etkinliğinde vatandaşlara aşure dağıttı. Vatandaşlara aşure tatlısı dağıtan Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Aşure Günü'nün öneminden bahsetti.

Özü sevgi ve kardeşlik olan İslam dininin mübarek bir gününde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Başkan Yenihan, "Bu güzel günlerin ülkemizin birliğe, beraberliğe, hoşgörüye en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde güzelliklere vesile olmasını dilerim. Erbaa Belediyesi olarak bu güzel günlerin unutulmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz" dedi.

Erbaa Müftüsü Mecit Amil ise Aşure Günü'nde gerçekleşen tarihi olaylardan bahsederek, "Muharrem ayının en kıymetli gecesi Aşure Gecesi'dir. Allahü teala, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Adem'in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakup'un, oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüp'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldenizi geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure Günü oldu" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra vatandaşlara aşure tatlısı dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 19:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?