2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Erzincan yolunda heyelan

Tokat-Erzincan karayolunda, Karayolları ekiplerinin çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması sonrası 12 saat kapalı kalan yol, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Doğu ile batıyı birbirine bağlayan D-100 karayolu Niksar-Reşadiye arası 22. kilometrede 8 gündür aralıklarla devam eden toprak kayması sonucu dün akşam saat 19.00’da can güvenliği açısından yol trafiğe kapatıldı.

Ulaşım gece boyunca Başçiftlik, Niksar İlçesi üzerinden sağlanırken, yaklaşık 12 saat sonra yol sabah saatlerinde kontrollü olarak tekrar trafiğe açıldı. Karayolları ekipleri bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yaklaşık 50 metre yükseklikten meydanda gelen toprak kayması sırasında dağdan kopan toprak ve kaya parçaları büyük bir hızla parçalanarak yola aktı.

Yol içersinde bulunan seti aşan kaya parçaları, trafik akışının sağlandığı tali yolu kapattı. Toprak kaymasının, Karayolları ekiplerinin can güvenliği açısından çalışmalara ara verdikleri esnada meydana gelmesi ise üzücü bir olayın yaşanmasını önledi.

Karayolları ekipleri kısa süre trafiğe kapanan yolu tekrar açtı. Trafik akışı kontrollü olarak sağlanıyor.

Öte yandan Karayolları ekiplerinin çalışmaları esnasında devam eden toprak kayması saniye saniye İHA kamerası tarafından görüntülendi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 14:04:45
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 17:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?