6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Eşit işe eşit ücret

AÇIKKAPI:

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı belde ve köylerinde seçim çalışmalarına devam eden MHP'li Açıkkapı, yoğun ilgi ile karşılandı.

Kamu kurumlarında çalışanlar arasındaki gelir adaletsizline değinen Açıkkapı, MHP iktidarında sorumluluk bakımından eşit değerde iş yapanın eşit ücret alması temin edileceklerini kaydetti. Açıkkapı, personel rejimi, liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden düzenleneceğini ifade ederek, "Kamuda ücret adaleti sağlanacak, görev, yetki ve kamu görevine giriş, ilerleme ve yükselmede objektiflik ve fırsat eşitliği esas olacaktır. İstihdamda bölgesel dengesizlik giderilecek, ülkemizin her yerinde yeterli nicelik ve nitelikte kamu görevlisi istihdamı sağlanacaktır. Memur ve diğer kamu görevlilerinin tanımı yeniden yapılarak, devletin asli ve sürekli hizmetlerini yerine getiren memurlar dışında kalan personele uluslar arası normlara uygun sendikal haklar sağlanacaktır. Daraltılmış memur tanımı içine girenler ile belli özellik arz eden görevleri yürütenlerin dışında kalan kamu görevlilerine siyasi partilere üye olma hakkı getirilecektir" dedi.

MHP'li Açıkkapı ayrıca sözleşmeli, geçici, taşeron elemanı, 4/B'li, 4/C'li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamının kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler getirerek mağduriyetleri gidereceklerinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 18:54:02
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 17:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güven IP: 193.140.180.xxx Tarih : 7.06.2011 16:17:07

inşallah seçilirsiniz kendini geliştirmiş seçilirse tokat  kazanır diye düşünüyorum başarılar diliyorum şu an ki tokat vekillerinin mecliste doğru dürüst bi konuşmasına rastlayamadım çıksalarda yazdıklarını zor okuyorlardı