6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Esnaf 'torba'ya girmek istiyor

ESNAF 'TORBA'YA GİRMEK İSTİYOR

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, esnaflarında torba kanun yasa tasarısı içinde olmak istediğini söyledi.

TBMM'de görüşülmekte olan torba yasa tasarısından kredi mağduru esnaflarda yaralanarak faizlerinin silinmesini istiyor. TESOB Başkanı Bekçi, esnaflar olarak bu torba kanun yasa tasarısı içinde olmak istediklerini söyledi. Bu yasanın içersinde tam olarak var olmak istediklerini belirten Başkan Bekçi, "Esnaf ve sanatların borçlarının yapılandırarak uzun vadelere yayılması temel amacımız. Esnaf kefalet kooperatifleri aracılığı ile yüzde 70-80 finans sağlayan esnafımızın borçlarının da bu yasa kapsamında olmaması gerçekten büyük bir kayıp. Borçlu olmayan esnaf yok gibi. Ödemede aksaklık yaşandığında yüzde 40-50 faizle karşı karşıya esnafımız. Bizler esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını yetkili mercilere iletiyoruz. Esnafımız bu faizlerin altından kalkamıyor. Bu anlamda kooperatiflerin bu yasa tasarısına girme anlamda sıcak bakmadığını düşünüyorum. Esnaf kredi kooperatiflerin en büyük kazancı faiz. Kredi ödenmediği noktada yüzde 44 faiz alınıyor" dedi.

Esnaf ve sanatların alışveriş merkezleri yasasının çıkmamasından dolayı en fazla mağdur olan kesimlerden bir tanesi olduklarını ileri süren Başkan Bekçi, "Bir alışveriş merkezinin açılması demek yaklaşık 70-80 esnaf ve sanatkarın o mahallede yok olması demek. Marketlerde aklınıza gelebilecek her ürünü bulmak mümkün hale geldi. Dolayısı ile her maket açıldığında bizler hem öz sermayemizi kaybediyor iş yerimizi kapatmakla karşı karşıya geliyoruz. Bizler işsiz kaldığımız gibi yanımızda çalıştırdığımız insanlarda işsizler kervanına katılıyor. Onun için bizler ayakta durmaktayız. Anayasa'nın 183 maddesi uyarında devlet esnafının koruyucu kollayıcı tedbirler alır diyoruz" diye konuştu.

Başkan Bekçi ayrıca, TESOB adına tahsis edilen ambulanstan hasta nakilleri konusunda vatandaşların yakıtını karşılamak suretiyle istifade edebileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 17:16:05
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 17:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?