7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Esnafa İngilizce kursu

Tokat'ta, esnaf ve sanatkara yönelik başlatılan İngilizce kursunda turistlerle daha kolay iletişim kurulması amaçlanıyor.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa başlatılan ve yaklaşık üç hafta sürecek olan İngilizce kursuna 68 kişi katılıyor.

TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, daha önce yoğun ilgi ile karşılaşmış oldukları İngilizce kurslarına olan yoğun talepler nedeniyle devam ettiklerini söyledi.

Başkan Bekçi, Tokat'ın gelişen, büyüyen bir şehir olması, turizm açısından gelişmeye müsait bir konumda olması nedeniyle de özellikle İngilizce kurslarını iki kategoride tekrar başlattıklarını belirterek, "Birinci kategorimiz turizmin merkezi sayılan Taşhan'da bulunan esnaf ve sanatkarımıza yöneliktir. Daha çok ifade, pazarlık, tanıtım amacı taşıyan genel olarak gramer dil yapısına bakılmaksızın gelen turistlerle daha kolay anlaşmaya yönelik bir metot uygulamak suretiyle Taşhan'daki esnaf ve sanatkarımıza İngilizce kursuna başlamış bulunmaktayız. Yine Taşhan'daki esnafımızın istekleri doğrultusunda Almanca kursu vereceğiz. Bu çalışmalarımızı sadece Taşhan esnafına yönelik olmadı. Çünkü esnaf ve sanatkarımız bu konuda yoğun istek içerisindeydi. Şuan her hafta içi odamız salonunda kursumuz başladı. Bu kursumuzdan istifade edecekler arasında 281 genç kadın girişimci adayımızda var" dedi.

Başkan Bekçi, muhasebe ve bilgisayar kullanımına yönelik kurs açacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit soylu IP: 78.162.200.xxx Tarih : 31.07.2008 11:56:13

bu kursa ben de katılabilirmiyim cevap yazarsanız memnun olurum