30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Esnafın sıkıntısı ekonomiyi vuruyor

ESNAFIN SIKINTISI SEKTÖRÜ ETKİLİYOR

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, esnaf ve sanatkarda artan sıkıntının ister istemez bir çok sektörü olumsuz etkilemekte olduğunu söyledi.

Oda binasında düzenlenen basın toplantısında yaşanan ekonomik kriz ve KOSGEB kredileri konusunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Aydoğan, giderek kendisini daha etkin bir biçimde hissettiren kışın esnaf ve sanatkarın iliklerine kadar işlediğini kaydetti. Tokat'ta ticarette kış aylarıyla birlikte iş yoğunluğunun düşüp, işlerin yavaşlayıp hatta bazı sektörlerin durma noktasına geldiğini ifade eden Aydoğan, "Ancak bu yıl henüz atlatamadığımız finansal krizin sıkıntıları üstüne gelmesi kendisini bir başka fark ettirmiştir. Piyasada maalesef ciddi oranda nakit sıkıntı yaşanmakta ve bu esnafımızı oldukça olumsuz etkilerken Kooperatif olarak ta bundan ciddi endişe duyar haldeyiz. Maalesef. Esnaf ve Sanatkar da artan sıkıntı ister istemez bir çok sektörü olumsuz etkilemekte, bu olumsuzlukta en başta moralsizlik daha sonrasında da geleceğe dair planların ertelenmesi şeklinde ortay çıkmaktadır. Oysa yarınlarını planlayamayanlar maalesef batmaya mahkum olmaktadırlar" dedi.

Esnaf ve sanatkarın piyasadaki nakit sıkıntısına çare olur diye umutlandığı KOSGEB kredisinin de bir türlü realize edilemediğine dikkat çeken Aydoğan, "Daha öncesinde de ifade ettiğimiz gibi umarım dağ fare doğurmaz ve gene ümit etmek istiyorum ki bankalar bu kredileri eş dost gönüllemekten ziyade sıkıntıdaki esnaf ve sanatkara yönlendirirler. Yoksa geçtiğimiz seferdeki gibi bir kredilendirme yapılacaksa emin olun bu krediyi vermek arzusunda olanlarında hedefledikleri kitleye ulaşamayacaktır. Maalesef bu da hem esnafın, sanatkarın hem de bunun dışındaki piyasaların hevesini bir kez daha kursağında koyacaktır. Umarım gerçekten ihtiyaç duyan kitleye ulaşır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:58:02
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 17:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet türk IP: 212.156.0.xxx Tarih : 18.11.2009 11:37:17

esnaf sigara fabrikası satılırken dükkanlarının önünde sandalye atıp çay içiyordu ellemeyin satılsın bilmem ne kadar maaş alıyorlar altlarında arabaları var  diyorlardı şimdi ne oldu kimin kime zararı var