3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Evlat acısını Anneler Günü'nde tattı

Kırıkkale’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Tokat Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürü Özel Türkmen’in (37) cenazesi, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan törenle memleketi Ordu’ya gönderildi. Anneler Günü’nde oğlunu kaybeden Saniye Türkmen, büyük bir acı yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara’ya yabancı dil sınavına gitmek için yola çıkan Tokat Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürü Özel Türkmen, Kırıkkale’nin Delice İlçesi’nde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kazada ayrıca diğer araçta bulunan 2 kişiden otomobil sürücüsü de hayatını kaybederken, yolcu olarak bulunan 1 kişi ise ağır yaralandı.

Özel Türkmen’in ölüm haberi, Tokat Emniyet Müdürlüğü’nü ve sevenlerini yasa boğdu. Sosyal yönü ile meslektaşlarının ve vatandaşların sevgisini kazanan Özel Türkmen’in cenazesi, akşam Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Özel Türkmen’in cenazesi, bugün hastane morgundan ambulansla alınarak görev yeri olan Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken burada bir tören düzenlendi. Cenaze törenine katılan Özel Türkmen’in annesi Saniye Türkmen, Anneler Günü’nde büyük acı yaşadı. Oğlunu Anneler Günü’nde kaybeden acılı anne ağıtlar yakarak oğlunun tabutuna sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Türkmen’in polis memuru olan eşi Süreyya Türkmen ve 12 yaşındaki oğlu Atakan Türkmen de gözyaşlarını tutamadı. Küçük Atakan’ın, babasının tabutunu öpmesi cenaze törenine katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze töreninde yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Şaban İşlek tarafından dua okundu. Daha sonra tören mangası tarafından omuzlarda taşınan Türkmen’in cenazesi, ambulansa konularak toprağa verilmek üzere Ordu’ya gönderildi. Özel Türkmen’in naaşının, 09 Mayıs 2005 tarihinde Ordu’nun Ulubey İlçesi’nde öğle namazı öncesi toprağa verileceği öğrenildi.

Tokat Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Vali Yardımcıları İzzet Ercan, Emin Selçuk Botsalı, 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Serhat Özmilli, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altınok, İl Emniyet Müdür Vekili Hikmet Çetin, Emniyet mensupları ve Türkmen’in yakınları katıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Yeni Polis Karakol Amirliği ile Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra 3 yıl yurtdışında görev yapan Özel Türkmen, 2 yıl Nijerya Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Logos Büyükelçiliği, 2 yıl da Portekiz T.C. Lizbon Büyükelçiliği’nde görev yaptıktan sonra Türkiye’ye geri döndü.

Samsun Emniyet Müdürlüğü emrinde göreve başlayan Başkomiser Özel Türkmen, daha sonra Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinde bulundu. Geçen yıl kendi isteğiyle tayini Tokat Emniyet Müdürlüğü’ne çıkan Özel Türkmen, Lojistik Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 17:23:55
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 15:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?