20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Evlilik cüzdanlarına kavuştular

Tokat'ın Yeşilyurt İlçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle 7 yıldır resmi nikahsız yaşayan Fahret ve Münire Sağır çifti, evlilik cüzdanına kavuştu.


Yeşilyurt Kaymakamı Salih Altun, köy ziyaretleri sırasında 1 çocuk sahibi Fahret ve Münire Sağır çiftinin resmi nikahı olmadığını öğrenmesi üzerine duruma el koydu. Resmi nikah işlemlerinin yapılması için verilen talimat doğrultusunda Çıkrık beldesinde ikamet eden ve maddi imkansızlıktan dolayı 7 yıldır resmi nikahsız yaşayan Fahret ve Münire Sağır çifti, Yeşilyurt Belediyesi Nikah Memurluğu’na başvurdu.

Yapılan müracaatın ardından işlemler gerçekleştirilerek nikah, makam şoförü Ramazan Sarıcan ve büro görevlisi Nevzat Bozkurt'un şahitliğinde yapıldı. Nikah sonrasında çifti makamında kabul eden Kaymakam Altun, evlilik cüzdanına kavuşan çifte destek sözü vererek, "Resmi nikahı olmayan vatandaşlarımız birçok yasal haktan yararlanamıyor.

Özellikle de çocukların sağlıklı yetişmeleri ve eğitim görebilmeleri için resmi nikahın ayrı bir önem taşıyor. Bu anlamda 7 yıl sonra evlilik cüzdanına kavuşan çiftimiz bir ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?