3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Eylemci işçilere sendikalardan destek

Tokat'ta, Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia edilen 2 işçinin fabrika binası önünde sürdürdüğü eyleme sendikalardan destek geldi.

Dimes Tokat Fabrikası önünde yaklaşık bir hafta önce Tek Gıda-İş Sendikası çatısı altında eyleme başlayan 2 işçiye Türk-İş, Belediye-İş, Tes-İş, Haber-İş, Türk Tarım Orman-İş ve Ülküm İşçiler Derneği Başkan ve üyeleri eyleme katılarak işçilere destek verdi.

Eylemde basın açıklaması yapan Tek Gıda-İş Sendikası Orta Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Ayhan Saraç, Diren ailesinin direnişlerine kulak vererek anayasal haklarının önünün açmasını istedi. Saraç, "Biz bu işletmelerde mutlaka ve mutlaka örgütleneceğiz. Bu çalışan arkadaşlarımızı Tek Gıda-İş Sendikası çatısı altında günün birinde en geç toplayacağız. Bunun bilinmesini istiyoruz" dedi.

Tek Gıda-İş sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya ise sendika olarak Dimes'in Tokat ve İzmir'deki iş yerlerindeki sendikal mücadelelerinin işten çıkarılan işçilerin yeniden işe alınıncaya ve toplu iş sözleşmeli düzen tesis edilinceye kadar ne pahasına olursa olsun devam edeceğini kaydetti.

Karlıkaya, "İşten çıkartılan üyelerimiz 2 ve 15 yıl arasında değişen bir süredir iş yerinde çalışmaktadır. Üyelerimizin çıkarılışlarının hizmet gereği sıradan bir işlem gibi gösterilmeye çalışması, işverenin yasa dışı tutum ve davranışını gözlerden saklama gayretkeşliğinden başka bir şey değildir. İşverenin asıl maksadı, sendikasız işçi çalıştırmanın sağladığı haksız rekabet üstünlüğünü yitirmemek, örgütlenmenin önünü kesmektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 15:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?