6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Fedakar Ayvaz öğretmen

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeniköy'de öğretmenlik yapan Yüksel Ayvaz, yoğun kış şartlarına rağmen fedakar çalışmasıyla meslektaşlarına örnek oluyor.


Türkiye genelinde olduğu gibi Tokat'ta da etkili olan kar yağışı nedeni ile günlerce kapalı kalan köy yollar açıldı. Y

eniköy'ün yolu da yaklaşık 15 saat süren çalışmanın ardından ulaşıma tekrar açılabildi.

Kısa bir süre önce gece yarısı ulaşıma açılan köye karla mücadele ekiplerle birlikte giden Kaymakam Salih Altun, köy muhtarı Veysel Babacan, öğretmen Yüksel Ayvaz ve köy halkı tarafından karşılandı. Köy evinde misafir edilen Kaymakam Altun, sohbet sırasında 2 yıldır Yeniköy'de görev yapan evli ve bir çocuk babası öğretmen Yüksel Ayvaz'ın; kurban bayramından bu yana evinin suları donması nedeniyle suyunu köyün çeşmesinden evine taşıdığını, yoğun kış mevsimi dolayısıyla köyü terk etmeyerek eğitimi aksatmamaya çalıştığını öğrendi.


Kaymakam Altun, fedakarca görev yapan Öğretmen Ayvaz'a teşekkür ederek, Yeşilyurt ilçe merkezini dahi yerini beğenmeyip il merkezinde ikamet etmek için onlarca talep olduğunu dile getirdi. Kaymakam Altun, "İşte bu gün ilçemizin en uzak köyü olan Yeniköy'de karşımıza çıkan Yüksel Yavuz gibi örnek insan, örnek öğretmen ve örnek kamu görevlilerin sayısının bir hayli fazla olduğuna ve bu sayının hızla artmakta olduğuna inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 13:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
said can IP: 78.167.179.xxx Tarih : 8.03.2008 17:41:13

Ben doğuda tek çeşmesi olan bir köyde 5 yıl boyunca okul lojmanına kar kış demeden su cektim.Çalıştığım köyün rakımı 2400 m idi. Kimse bana halin keyfin nasıl ne yapıyon demedi.Ben de bu durumuma şükrettim. Çünkü hiç suyu olmayan köylerde çalışan arkadaşlarım vardı.Bu öğretmen arkadaşın hali çok da garipsenecek bir durumda olmadığını görüyorum.