3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Figüran Osman kahkahaya boğdu

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi’nin kültürel etkinlikleri çerçevesinde Yalçın Özden Tiyatrosu, Tokatlı tiyatro severlere unutamayacakları bir gün yaşattı. Yalçın Özden ve ekibi, gündüz öğrenciler, akşam da yetişkinler için sahne aldı. Seyirciler, oyunları ücretsiz izledi.

Yalçın Özden Tiyatrosu oyuncuları, gündüz "Tembel Şaban", akşam ise "Televole Mızıkacıları" isimli oyunu sahneye koydu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Şehir Yerleşkesi Konferans Salonu’nda sahnelenen "Televole Mızıkacıları" adlı oyunda, siyah-beyaz dönemdeki Türk televizyonculuğunun sanat ve kültüre bakış açısı, film şirketi sahiplerinin senaryo bilinci ve yine bu dönemde Türk toplumunu etkileyen unutulmaz sinema replikleri, hiciv sanatıyla seyircilere aktarıldı.

Son dönemde Türk televizyonlarına yerleşen televole kültürünün toplumu nasıl değiştirdiğini hem güldüren, hem düşündüren skeçlerle anlatan oyunda, Yalçın Özden’in sanatçı taklitleri ise izleyicileri kahkahaya boğdu. Özden ayrıca, bir süre önce katıldığı ’ünlüler çiftliği’ yarışmasında yaşadığı ilginç olayları da sahneye taşıdı. Yalçın Özden’in sanatçı Banu Alkan tiplemesi ise büyük beğeni topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 16:13:47
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 22:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?