30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Filistin halkına büyük destek

Tokat'ta, Filistin halkı için başlatılan kermeste 58 bin TL yardım toplandığı bildirildi.


Elden Ele Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde başlatılan, sivil toplum örgütlerinin desteklediği yardım kermes 21 ocak tarihinde sona ererken, ayni ve nakdi yardımların devam ettiği belirtildi.

Elden Ele Yarımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Eroğlu, binlerce kişinin ölüp yaralandığı Filistin'in tekrar ayağa kalkması için cuma gününe kadar devam edecek olan yardım kampanyasına destek beklediklerini söyledi. Eroğlu, kampanya kapsamında yapılan kermesin yoğun ilgi görmesinden mutlu olduklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz hafta çarşamba günü kermesimiz son buldu. 10 gün süren kermeste 58 bin 45 TL gelir elde edildi. Halkımızdan ayni ve nakdi yardımlar devam ediyor. Ayni yardım olarak 3 TIR'a yakın malzeme temin ettik. 1 TIR geçtiğimiz hafta Gazze'ye yollandı. Diğer yardım TIR'larını da önümüzdeki günlerde göndereceğiz. Niksar ve Turhal ilçelerinde de katkı gelecek. Hedefimiz Tokat'tan 5 TIR yardım malzemesini yola çıkarmak" dedi.


Eroğlu, vatandaşlardan genelde kuru gıda, ilaç, battaniye, çocuk bezi vb. yardım malzemesi beklediklerini ifade ederek, "Yapılan ilaç yardımlarının en az 6 ay kullanma tarihine sahip olması gerekiyor. Kullanılmış ilaç almıyoruz. Ağrı kesici, ateş düşürücü gibi ilaçlar tercih ediliyor. Ayrıca ikinci el eşyaları da kabul etmiyoruz. Çünkü oradaki insanların giyecek tarzında battaniye, gıda maddelerine ihtiyacı var. Bu yönde yardım bekliyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 20:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?