3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Garnizon komutanından birlik çağrısı

Tokat'ta, TESOB tarafından verilen iftar yemeğinde konuşma yapan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, esnaflara birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını tavsiye etti.


Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından Birlik Düğün Salonu'nda verilen iftar yemeğine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, Tokat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ve birlik üyeleri katıldı.

TESOB Başkanı Bekçi, iftar yemeği sonrasında yapmış olduğu konuşmasında 08-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ahilik Kültür Haftası ve Ahiliğin önemine değindi. Başkan Bekçi, Ahiliğin kelime anlamı olarak eli açık, cömert, yiğit, kardeşi konuk sever anlamana geldiğini, Ahi Evran'ın ise Ahilik teşkilatının kurucusu olduğunu kaydetti.


Daha sonra kürsüye gelen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya ise konuşmasında esnaflara birlik çağrısında bulundu. Kaya, "Bu ülkeye sahip çıkmamız lazım. Hepimize düşen vergimizi vereceğiz, kazancımızı helal kazanacağız. Bayrağımıza sahip çıkacağız. Daha milli konulara daha milli bakmamız lazım. Bayrağımıza, ülkemize, devletimize sahip çıkmamız lazım. Çocuklarımızı çok iyi, milli duygularla yetiştirmemiz lazım. Olaylara milli cepheden milli gözlükle bakmamız lazım. Herhalde o zaman daha mutlu ve huzurlu olacağımızdan eminim" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 04:38:47
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 04:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?