7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Gazze karanlıkta, Tokat ayakta!

Tokat'ta sivil toplum örgütleri, "Gazze karanlıkta, Tokat ayakta" eylemi ile İsrail'i protesto etti.

Tokat Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) tarafından düzenlenen ve Memur-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Öz Dev-Sen'in de destek verdiği eylemde, Filistin halkına destek verildi.

Yer altı çarşısı üzerinde düzenlenen eylemde platform adına basın açıklaması yapan Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs, "Dünyanın en büyük cezaevinde 1,5 milyon insan, bütün dünyanın önünde yok edilmek isteniyor. Emperyalistlerin ileri karakolu olarak Ortadoğu'nun bağrındaki zehirli hançer İsrail, yarım asrı geçen katliamlarına yenilerini ekliyor. Bugün İsrail ablukası altındaki Gazze'de 1,5 milyon Filistinli açlık ve hastalıklarla boğuşuyor. Enerji alamayan hastanelerde hastalar, bebekler can veriyor. Un ve elektrik bulamayan fırınlar çalışmıyor. Gazze, ağır ağır ölüyor. Gazze'deki amansız kuşatmayı aşmaya çalışan yardım kuruluşları aracılığıyla ekmeğimizi Filistinli kardeşlerimizle bölüşelim. Hastanelerde elektrik, su, ilaç yokluğundan ve İsrail saldırılarından ölen çocuklar için kendi konforlarımızdan vazgeçelim. Yüreğimizi bir lokma ekmeğin içine katıp, kardeşlerimizle paylaşalım" dedi.

Eylemde, ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi'nin fotoğraflarının yer aldığı pankartlar dikkat çekti. Ayakkabıların da kullanıldığı eylemde grup, daha sonra sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem kırmakaş IP: 85.98.64.xxx Tarih : 21.12.2008 17:05:17

degerli kardeşlerim yapmış oldugunuz bu pretotadan dolayı sizi candan kutluyorum filistinde yaşayan 1.5 milyon kardeşimizin acıları bir ok gibi kalbimize saplanıyor elimizden bir şey gelmemesi de bu acıyı katlıyor teşekkürler