3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Geçici işçilere kadro temmuzda

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, "Geçici çalışan işçilerimiz 11 ay 15 gün çalıştıkları için hiç çıkış vermemeyi düşünürken hükümetin böyle bir uygulaması oldu" dedi. 

Kamu kuruluşlarında halen geçici işçi statüsünde çalışan 218 bin kişinin kadroya geçirilmesi çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Tokat Belediyesi'nde yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Çiçek, geçici işçilerin kadroya alınması konusunun temmuz ayı meclisinde tamamlanacağını kaydetti. Başkan Çiçek, "Bizim açımızdan çok fazla bir şey değişmiyor. Geçici çalışan işçilerimiz 11 ay 15 gün çalıştıkları için hiç çıkış vermemeyi düşünürken hükümetin böyle bir uygulaması oldu. Sonuçta 11.5 ay çalışan geçici işçilerimiz daimi statüye geçip 12 ay çalışacak. Bu sistem resmiyette henüz başlamadı" diye konuştu. 

Başkan Çiçek, bu ay içerisinde ve temmuz ayı meclisinde geçici işçilerin kadroya alınması konusunu bitirmiş olacaklarını ifade ederek, "İşçilerimiz açısından da çok fazla bir şey değişmiyor. Biraz daha kendilerini garantide görecekler çok cüzi olarak maaşlarında daimi kadrodan dolayı bir rahatlık olacak. Ama bazı belediyeleri etkileyecek. Bir takım kurumların maaşları genel bütçeden geliyor. Belediyelerde 6-7-8 ay çalışan geçici işçiler vardı bunlar tümü çalışacağı için bazı belediyeler olumsuz etkilenecek. Tokat belediyesi açısından bizim için bir şey değişmeyecek" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nın gelen teklifleri birlikte değerlendireceği ve bu şekilde geçici işçilerin kadroya alınması işlemleri de bitirilmiş olacağı kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 12:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin ALPAY IP: 88.224.9.xxx Tarih : 6.06.2007 18:52:15
Aklınız bunca senedir neredeydi sayın Çiçek?.. Seçim senesi olduğu için mi bu kadroları dağıtıyorsunuz? Yazık size ve sizin yönetiminize..Bu millet sizden kurtulmasını bilecektir,bütün bu yaptığınız göz boyamaların faydası yoktur. Sizi göndermek Tokat'lının boynunun borcudur artık.