2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

'Gelin, yatırım iklimi Tokat'a fabrika kurun'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un 8 Haziran Çarşamba günü Tokat’ta yapacağı bir dizi temel atma ve açılış programı konusunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Gayri menkule para yatırmayın. Gelin fabrika kurun, yatırım iklimi Tokat’ta" dedi.

Temel atma ve açılış törenleri için hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Şu anda makinelerimiz yine destek anlamında sanayicilerimize çalışıyor. Rakamsal boyut olarak Türkiye’de en ilerde biz olacağız. Hemşehrilerimizin şimdi şöyle bir sıkıntısı var ’Biz fabrika yapacağız, ekonomi yok’ kardeşim yapacaksın, o fabrikayı kuracaksın. Bu bedelsiz arsayı aldın, burada o yatırımı yapacaksın. Kendini artık bir sanayici gözüyle göreceksin. Ekonomide dalgalanmalar olabilir ama cesaretle devam edeceğiz. Bu anlamda toplantılar yaptık. Her türlü fedakarlığı devlet yapıyor. Hala kuşkunun gereği yok. Ben onu ifade ediyorum. Ne diyorum bütün toplantılarda, ’pes etmek yok’. Şuanda 98 rakamına çıktık. Önümüzdeki zaman içersinde 100 tane bitireceğiz. 50 tanede inşaatı devam edecek olan fabrikamız olacak. Bunu yapacağız, ben görüyorum onu ve tahmin ettiğim şeyler çıkıyor. İnşallah başaracağız" dedi.

Nasuhbeyoğlu, Tokat’ta yatırım iklimi olduğunu ifade ederek, "Ekonomide yorulursun, iki kap fazla yemek yersin. Daha fazla enerji alırsın. Gayri menkule para yatırmayın, gelin fabrika kurun yatırım iklimi Tokat’ta. Valilik yardımcı oluyor, belediye yardımcı oluyor, OSB topyekün daha iyi çalışmaları için uygun ortam hazırlıyor. Bundan güzel iklim nerede var. İşte ben buna yatırım iklimi diyorum. Toplantıda da söyledim, eleştirmeyin, olumlu bir şeyler yapacaksanız gelin. Olumlu iş yapan insanlarla beraber olun" şeklinde konuştu.

Vali Nasuhbeyoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un 08 Haziran 2005 tarihinde Tokat’ta Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edeceğini,Tokat OSB ve Turhal OSB’de açılış ve temel atma törenlerine katılacağını, Turhal Şeker Fabrikası’nda incelemelerde bulunduktan sonra da Ankara’ya döneceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 17:31:50
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 11:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?