6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Gelinle damadı buluşturdular

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde karla kaplı köy yolu açılarak, bir gelinle damat birbirine kavuşturuldu.

Vali Dr. Recai Akyel'in talimatıyla ilçede kaymakamlık bünyesinde oluşturulan 'Müdahale Ekibi' genç çifte yardım elini uzattı. İlçeye bağlı Ekinli köyünde yoğun kar yağışı sonucu yolun kapanması nedeniyle gelinle-damadı kavuşamadığı haberini alan ekipler harekete geçti.

Yol, bir gün öncesinde yaklaşık 4 saat süren çalışmayla ulaşıma açılırken, kar yağışının devam etmesi nedeniyle tekrar kapanan yolda ekipler çalışma yaptı. Önde dozer arkada gelin arabası ve düğün konvoyu uzun süren çalışmaların ardından köye ulaşabildi.

Yeşilyurt Belediyesi'ne ait kepçenin yol açma çalışmalarına davul zurna ekibi eşlik ederken, kara saplanan davulcu zor anlar yaşadı. Düğün konvoyu köye ulaştığında ise sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. 26 yaşındaki damat Davut Şeker ile 22 yaşındaki Suna Şahin, yolun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti

Damat Şahin, kar yağışının bu kadar etkili olacağını beklemediklerini, zorda olsa yolun açılarak eşine kavuşmanın sevincini yaşadığını söyledi. Genç çiftin yakınları da yolun açılmasında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Dualarla ve göz yaşları arasında evinden ayrılan çiçeği bununda çift konvoy ile Yeşilyurt ilçesine döndü. Hava şartlarına rağmen kavuşmanın sevincini yaşayan çift dualar evlerinin yolunu tuttu.

Yeşilyurt Belediyesi Başkan Vekili Ali Sever, ilçede kaymakamlığın bünyesinde oluşturulan kriz masası tarafından gelen başvurunun değerlendirilerek dünya evine giren gençlerin birleştirildiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 10:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ertuğrul şahin IP: 78.171.96.xxx Tarih : 5.02.2008 03:58:41

vay be gerçektende çok kar yağmış ben 22 yıldır hıc böğlesi ile karşılaşmadım gerçi yine görmedim bunu ama 4 saat çalışılarak açılıp ta tekrar kapanan yola bir diyeceyim yok akrabalar hayırlı olsun düğün ünüz istanbuldan ertuğrul ŞAHİN...