3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Genelkurmay'dan 34 gaziye rozet

Tokat'ta, terörle mücadelede 'malul gazi' olan 34 kişiye, Genelkurmay Başkanlığı'nca verilen rozetler takıldı.

'Gaziler Günü' dolayısıyla Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı Gazinosu'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Gazilerin milletin bağımsızlığı, ülkenin birlik beraberliği, huzuru ve mutluluğunda önemli rolleri bulunduğunu söyledi. Kaya, "Türk milleti gaziliği, Türk vatanseverliğini, Türk kahramanlığını, Türk fedakarlığını yaşayan bir eseri olarak görür. Yüce Türk milleti için şehit nurlanmış, gazi onurlanmış insandır" dedi.

Vali Dr. Recai Akyel ise konuşmasında bazı makamların iradeyle, parayla satın alınamayacağını belirtti. Bunlardan birisinin şehitlik, diğerinin gazilik unvanı olduğunu ifade eden Vali Akyel, ''Çünkü insan istese de gazi olamaz, bu tarihin verdiği bir şanstır. Gazilik bir fırsattır. İnsanlar zaman zaman sorarlar 'kendin için, ailen için ne yaptın?' Gaziler kendilerini göstererek her zaman, 'ben vatan için yapacağımı yaptım' diyebilirler'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Genelkurmay Başkanlığı'nca gönderilen malul gazi rozetleri, Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya ve Tokat Belediye Başkanı Doç Dr. Adnan Çiçek tarafından 34 gaziye takıldı. Rozet töreni sonunda Vali Akyel, Tokat'ın en yaşlı gazisi olan 76 yaşındaki Mehmet Ali Karataş'a da plaket takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 13:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?