7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Gezici müze TIR'ı Turhal'da

Çanakkale 1915 Müzesi Gezici TIR'ı Tokat'ın Turhal ilçesinde ilgi görüyor.

18 Mart 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açılışın ardından yola çıkan ve 5 yıl süreyle tüm Türkiye'yi dolaşacak olan TIR'da Çanakkale Savaşı'nın her detayı anlatılıyor. Tokat'ın Turhal ilçesinde Abdullah Gül Parkı yanında ziyarete açılan müze TIR yoğun ilgi görüyor.

Çanakkale'de kaybedilen 253 bin vatan evladının anılarını, malzeme ve görsellerini yeni neslin ayağına götürmek için Çanakkaleli Tarihçi ve Yazar Ahmet Uslu tarafından böyle bir TIR'ın oluşturulduğunu ifade eden müze yetkilisi Erol Buran, 4 bin parça eserin sergilendiğine dikkat çekti.

Buran, "Müzemizde Türk, İngiliz, Anzak ve Fransız Askerinin savaşta kullandığı askeri teçhizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, el bombaları, asker çizmeleri ve çarıkları, mataralar, kılıç, kasatura, mermiler ve Osmanlı askerlerinin üzerinden çıkan Kur'an-ı Kerim'ler olmak üzere 4 bin parça eser sergiliyoruz. Çanakkale Savaşı'nı her detayıyla anlatıyoruz. Çanakkale'yi daha önce buraya gidemeyenlerin ayağına getiriyoruz. Turhal Belediyesi'nin daveti ile gelmiş olduğumuz Turhal'da müzemizi gezmek ücretsiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2011 Salı 17:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?