6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Girişimcilere sertifika

Tokat İl Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğü, KOSGEB ve Madeni Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 30 sanayiciye sertifikaları törenle verildi.

Tokat Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nde düzenlenen törende konuşma yapan Başkan Fehmi Çankaya, sertifika alan girişimcilerin en az yüzde 50'sinin aldıkları eğitimi icraata dönüştürmesi halinde kendilerini başarı sağlamış olarak addedeceklerini söyledi.

İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel ise Tokat'ta yeni girişimcilerin çıkmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Kurumsal işbirliğinin en güzel örneklerinden birini yaşadıklarını ifade eden Yüksel, bu kursun neticesinde yeni işyerlerinin açılması anlamında da üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Tokat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Türk de böyle bir organizasyonun içinde yer alarak katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belgelerini alan girişimcilerin yeni işler geliştirerek sanayi ve ekonomiye katkı sağlamasını beklediklerini ifade eden Türk, KOSGEB'le yapılan protokol çerçevesinde bu tür eğitimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından girişimcilere sertifikaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2011 Çarşamba 17:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?