6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Gökdere Çayı boşa akmayacak

GÖKDERE ÇAYI BOŞA AKMAYACAK

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, "Bugün buraya yapılan çalışma ile artık sularımız boşa gitmeyecek, çiftçilerimizin ve tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın hizmetinde kullanılacaktır" dedi.

Gökdere Sulama Birliği'nde düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, kurum amirleri, sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende konuşma yapan AK Parti'li Aslan, 2001 krizinden en fazla etkilenmiş olan tarımsal alanda çalışan çiftçiler ve köylülerin içinde oldukları bu zorlukları ortadan kaldırmak için yapılandırmalar getirdiklerini söyledi. Yapılandırma ve aflarla birlikte insanların yeniden tarlaları ile barışmalarını, traktörlerine kavuşmalarını, insanların cezaevi kapısından evlerine dönüşünü sağladıklarını belirten Aslan, "Yani bugün 2011 yılına geldiğimiz Türkiye'yi anlayabilmek için 2002 öncesinde içinde bulunduğumuz durumu çok iyi tahlil etmemiz lazım. Elbette ki bugün 2011 yılına geldiğimizde bizim tarımla geçinen insanlarımızın çok rahat olduğunu ifade etmiyorum ama bugünü değerlendirirken dünü görmemiz, anlamamız, dünde yaşananları bilmemiz gerekir ki bu gün içinde bulunduğumuz durumu çok daha iyi değerlendirelim" dedi.

Vali Yılmaz ise İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve Sulama Birliğinin imkanlarıyla ortaklaşa hizmet ortaya çıkarıldığını, bu hizmetin bölgede yaşayan insanlara çok faydalı olacağına inandığını kaydetti. Bu bölgede yıllarca suların boşuna akıp gittiğini ifade eden Vali Yılmaz, "Ama bugün buraya yapılan bu çalışma ile artık sularımız boşa gitmeyecek, çiftçilerimizin ve tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın hizmetinde kullanılacaktır. Bizim ilke olarak yönetim anlayışımız insanlarımızın doğduğu yerde doymasını sağlamaktır. Bunun için çalışıyor, bunun için yeni projeler üretiyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın dualarının ardından Gökdere Çayı Bağlantı Kanalı ve Araç Parkurunun açılışı yapıldı.

GÖKDERE ÇAYI BOŞA AKMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2011 Perşembe 15:46:01
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 17:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?