30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

GOP Lisesi mezunları buluştu

Tokat Gaziosmanpaşa (GOP) Lisesi mezunları, 6. Pilav Günü'nde bir araya geldi.

GOP Lisesi Mezunları Derneği tarafından geleneksel hale getirilen pilav günü, okul önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar belediye bandosu eşliğinde yapılan yürüyüşle başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulan programda Kızık halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

GOP Lisesi Konferans Salonu’nda devam eden programda ise okul mezunları anılarını paylaştı. Programın açılış konuşmasını yapan Tertip Komitesi Başkanı ve eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, gençlik yıllarında mutluluğun gelecek yıllarda sandığını ama biraz yaşlanınca aslında güzel günlerin geçmiş olduğunun farkına varıldığını söyledi. En güzel yıllarını okul yıllarında yaşadığını belirten Gürdere, sene de bir defada olsa biraya gelmeyi kendilerini bir görev bildiklerini kaydetti.

GOP Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Necmi Melek'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, ise törende öğretmenini görerek sözlüye kalkacakmış gibi heyecan yaşadığını belirterek, eski günleri tekrar hatırlamanın mutluluğu içinde olduğunu ifade etti.

AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir ise eğitimin önemine değinirken; son olarak kürsüye gelen Vali Dr. Recai Akyel, pilav gününde GOP Lisesi mezunları ile birlikte olmak için il dışında önemli bir programını iptal ettiğini söyledi. GOP Lisesi mezunlarına önem verdiğini ifade eden Vali Akyel, "Değerli hazirun, Tokat vilayetinin yönetiminde sizlerin dilek, talep ve şikayetleriniz her zaman bizler için yol gösterici olacaktır. Gönlümüz, kapılarımız ve telefonlarımız her zaman sizlerden gelecek mesaj ve çağrılara açık olacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ünlü Karikatürist Öznur Kalender ile eski Devlet Bakanı Ali Şevki Erek katılımcılarla anılarını paylaştı. Erek, okulun en eski mezunlarından Ali Kurtul'un şanı, şerefi ile eski Tokat Futbol takımında 'Atom Ali' olarak tanındığını söyledi. 1958-1959 mezunlarına plaket verildiği program davetlilere Öğretmenevi'nde pilav ikramı ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 16:56:38
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 17:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet uçar IP: 78.163.143.xxx Tarih : 7.06.2009 12:28:31

Birlikte olmak geşmişi anmak  anıları paylaşmak çok güzelbir duygu ama ordaki toplulugun amacı sembolik  pilav yemek olmamalı .Tokat için ne yapılabiliriz olmalı diye düşünüyorum