20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

GOÜ'de gençlik şöleni

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Zehra Seyfikli, Gençlik Şöleni'nde yaptığı konuşmasında, "Gençler, size emanet edilen bu cumhuriyete sahip çıkın. Biz gücümüz yettiği kadar sahip çıkıyoruz" dedi.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Taşlıçiftlik Kampüsü'nde düzenlenen 10. Gençlik Şöleni, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli'nin Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından GOÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Şükrü İnal'ın yaptığı konuşmadan sonra kürsüye gelen Rektör Seyfikli, öğrenci ve öğretim üyelerinden üniversitenin gelişmesine katkıda bulunmasını istedi. Rektör Seyfikli, öğrencilerden ait oldukları yere sahip çıkmalarını isteyerek, "Siz burayı kendinize ait hissetmediğiniz sürece burası ne gelişebilir ne ilerleyebilir ne de biz sizlere çok iyi eğitim verebiliriz. O nedenle ait olduğunuz yere sahip çıkın. Hoşunuza gitmeyen, anlayamadığını konuları bizlerle paylaşın. İçinizde saklayarak, tutarak götürüp memleketinizde 'orası kötü bir yer' demeyin. Hep birlikte burayı güzel yapalım. Bunu sadece size değil, öğretim üyesi arkadaşlarımızı da söylüyorum. Ait olmayı bilmeyen kişiler, ait olma duygusunun ne olduğunu anlamaya çalışsın. Anlamadıkları sürece bu üniversitenin de hatta bu ülkenin vatandaşı olduğunu anlamayan kişiler olduğu sürece bu ülkenin gelişme şansı yok. Bu şansı yakalamanın tek şansı. Bu milletin çocukları olduğunu bilmeli, her fert bu ülke için ne yapması gerektiğini düşünmeli" dedi.


Rektör Seyfikli konuşmasında üniversiteli gençler seslenerek, "Kavga etmek, huzursuzluk çıkarmak, kendi içinde küçük küçük parçalara bölünmek, sonuçta bu ülkeye tek bir şey getirir: Yok olmak. Lütfen gençler size emanet edilen bu cumhuriyete sahip çıkın. Biz gücümüz yettiği kadar sahip çıkıyoruz. Sizlerde sahip çıkın. Unutmayın ki, birlik ve bütünlük bütün dünya ülkeleri için geçerli" diye konuştu.


Gençlik Şöleni, şenlik alanında standların açılması ile devam etti. Konser ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı şölen, 8 Mayıs tarihinde sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?