7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

GOÜ'de kilo verdirme ameliyatı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gelen Japon doktorlar, kilo verdirme ameliyatlarına katıldı.

Bariatrik Cerrahi (Kilo Verdirme Ameliyatları) konferansı için Tokat'a gelen Japon doktorlar Dr. Kazunori Kasama ile Dr. Takashi Oshiro ameliyata katıldı.

GOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Yardımcı Doç. Dr. Alper Çelik'in davetlisi olarak kente gelen Japon doktorlar, ameliyat öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çelik, GOÜ'de ilk defa 'kilo verdirme ameliyatı' yapıldığını kaydetti. Dr. Kazunori'nin 1999 yılından bugüne yaklaşık 200'ün üzerinde bariatrik ameliyatı yaptığını, Dr. Takashi'nin ise 40'ın üzerinde ameliyat gerçekleştirdiğini belirten Çelik, "Bizler de bugünden sonra kapalı kilo verdirme ameliyatlarını hastanemizde yapmaya başlayacağız. Kapalı olarak yapılan ameliyatlar karın bölgesinde açılan deliklerden kamera yardımıyla genel mide küçülteme işlemi yapılıyor. Bunun yanında hastanın şeker gibi rahatsızlığı varsa ince bağırsaklar yer değiştirilebiliyor. Hastalar ameliyattan sonraki birinci aydan itibaren günde yaklaşık 250 gram kilo  kaybedecekler. Bu kişiden kişiye değişiyor. Fazla vücut ağırlığının yüzde 80'ini ile 90'ı 1 yıl il 18 aylık süreçte kaybedecekler" dedi.

Japon Doktor Dr. Kazunori Kasama da, her kilolu hastanın ameliyata aday olup olmadığını bazı kriterlere göre değerlendirildiğini ifade ederek, "Fakat özellikler medikal tedavilerle sonuç alınamayan aşırı kiloların tedavisinde ve aşırı kiloya eşlik eden tansiyon, şeker, kolesterol yüksekliği, uyku sorunları gibi hastalıkların varlığında hastalar cerrahi açıdan değerlendirebilir. Çünkü cerrahi bu işle en fazla kilo oranı sağlayan ve garanti oranı en yükse olan tedavi yöntemi" diye konuştu.

Dr. Takashi Oshiro ise, ameliyatın riskli olduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: "Bu ameliyata özgün kanama. Kapatılan noktalarda sızıntı gibi bu ameliyat özgü risklerde var. Genelde tecrübeli doktorlarda bu riskler yüzde 1'in altına düşüyor. Cerrahın tecrübesi arttıkça, bu tür sorunların yaşanması oranı düşüyor. O yüzden Tokat'a hekim arkadaşlarımıza yol göstermeye geldik."

Tokat'ta, 2 kişi bariatrik cerrahi yöntemiyle ameliyat olurken, Japon doktorların "kilo verdirme ameliyatları" konusunda 4 Haziran 2008 Çarşamba günü saat 19.00'da GOÜ Şehri Yerleşkesi'nde konferans vereceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?