3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

GOÜ'den hain saldırıya kınama

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Senatosu ve Yönetim Kurulu tarafından 15 askerin şehit edildiği hain saldırıları kınandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda GOÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile yapılan program müzik bölümünden öğrencilerin oluşturduğu koro tarafından İstiklal Marşı'nı okuması ile başladı. Programda konuşma yapan GOÜ Rektörü Prof. Dr Zehra Seyfikli, Türkiye'nin yıllardır çok sayıda günahsız insanını teröre kurban verdiğini kaydetti.

Seyfikli, son günlerde yaşanan terör olaylarının sabırlarını taşırdığını belirterek, "Her türlü şartta vatan sınırlarımızı kahramanca koruyan, dünyada barışın bozulduğu her coğrafyada başarı ile görev yapan, yardıma muhtaç insanlara maddi ve manevi destek olup can güvenliklerini sağlayan yüce Mehmetçiklerimizi şehit verdik. Her gün bazen kalleşçe bir pusuda, bazen hain bir mayınla bir, iki, beş, on canımızı kaybettik. Son günlerdeki terör olayları artık sabrımızı taşırmıştır. Hiçbir insani amacı olmayan, önce ASALA sonra PKK adını alan, özellikle Ortadoğu'da yaşayan halkları yok edip, zenginliklerini elde etmek isteyen gözü doymaz güçlerin maşalığını yapan, cani ruhlu kişilerden oluşmuş bu terör örgüt ve onu destekleyen iç ve dış yandaşlarını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Seyfikli, dünyada hiçbir gücün Türkiye'nin geleceği ile oynayamayacağını belirterek, "Ortadoğu'daki barışın teminatı olan Yüce Türk Ulusu, emperyalist güçlerin bu oyununa gelmeyecektir. Geçmişte olduğu gibi sağduyu ve cesaret ile bu engeli de aşacaktır. Ancak tarih acımasız canları affetmeyecek ve art niyetli güçler kendi döktükleri kanda boğulacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Senatosu ve Yönetim Kurulu sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 14:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sebahat yılmaz IP: 212.175.112.xxx Tarih : 16.10.2007 09:00:26

GOP nin böyle bir olayın karşısında sergiledikleri tutum beni çok etkiledi... Çok duygulandım.. Kendi memleketimin üniversitesi yine kendi memleketimizin çocuklarının haince şehit edilmesine karşı tavır sergilemeleri çok güzel.. Hiçbir zaman bu tür olaylara seyirci ve sessiz kalmayacağızz.KALMADIK..