6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

GOÜ'den suç duyurusu

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Yönetim Kurulu, Rektör Prof. Dr. Zehra Seyfikli başkanlığında yaptığı toplantıda aldığı karar doğrultusunda, üniversiteye iftira atanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


GOÜ'den yapılan yazılı açıklamada; bir kısım yerel ve yaygın medya kuruluşları ile bir sendika tarafından üniversiteye yönelik tamamen mesnetsiz iftira ve karalama kampanyası yapıldığı ileri sürüldü. Yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Bu tür tertiplerin üniversitemiz çalışanlarını yıldırmak amaçlı olduğu ve bu tür iftira ve ithamların ısrarla devam ettirilmek istenmesindeki art niyetin, kurumumuzu kamuoyu önünde rencide etmek ve çalışanlarımızın verimliliğini ve motivasyonunu düşürmek, hepsinden öte; çalışanlarımızı huzursuz etmek amaçlı olduğunu üzülerek izlemekteyiz. Bu iddiaların tümü en ufak bir araştırma dahi yapılmadan kamuoyuna aktarılmış, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan haberler ve basın ahlakına, ilke ve kurallarına uymayan davranışlardır. Bu tarz beyanlarla üniversite yönetimi ile akademik ve idari personeli zan altında bırakılarak, beyanlar iftira niteliğine bürünmektedir. Bir internet sitesinde yer alan yazıda ise; ülkemizin ve ilimizin resmi makamlarıyla birlikte, rektörlük makamına, üniversitemiz üst yönetim ve yöneticilerine, üniversitemizde görev yapan tüm öğretim üyelerine alenen hakaret içeren ve onları aşağılayan ifadeler kullanılmıştır. Bu yazıda; öğretim elamanlarına 'sürü' rektöre ise 'bu sürünün çobanı' şeklinde ağır ve aşağılayıcı ifadeler kullanılmıştır. Bu makaleyi yazan kişi hali hazırda üniversitemizde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olup, bu konu ile ilgili olarak kişi hakkında soruşturma açılmış ayrıca önceki tarihte Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Üniversitemize yönelik olarak yapılan iftira ve karalama kampanyaları ile ilgili olarak önceki tarihlerde de gerekli mercilere başvurular yapılmış olup, yasal haklarımızın takipçisi olduğumuzun kamuoyuna saygıyla duyurulmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir."

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 20:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğru söz IP: 88.243.9.xxx Tarih : 15.11.2008 20:28:26

"Bu yazıda; öğretim elamanlarına 'sürü' rektöre ise 'bu sürünün çobanı' şeklinde ağır ve aşağılayıcı ifadeler kullanılmıştır. Bu makaleyi yazan kişi hali hazırda üniversitemizde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olup, bu konu ile ilgili olarak kişi hakkında soruşturma açılmış ayrıca önceki tarihte Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur." Şimdi hakaret eden kişi madem gop üni.de öğretim görevlisi sayın rektörün yetkisi yok mu? Yök kendi içinde bir devlet gibi (1982 anayasası)Madem öyle kendi içlerinde o kişiyi barındırmasınlar kendi kurulları vardır muhakkak öğrenciyi uzaklaştırma için toplanan kurul Öğretim görevlisinide uzaklaştırsın.Saygılarımla