30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

GOÜ'ye yeni fakülte

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluş çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yeni akademik yılda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin İnşaat Mühendisliği bölümüne ilk kez öğrenci aldığı bildirildi. İlahiyat Fakültesi'nde ise kuruluş çalışmaları tamamlandığını belirten Rektör Şahin, İlahiyat Programı ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü'ne, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerine ek yerleştirme ile ilk defa öğrenci aldıklarını açıkladı. Merkezi araştırma laboratuvarı, teknopark, ortak derslikler, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve konukevi inşaatlarının planlandığı gibi devam ettiğini ifade eden Rektör Şahin, "Eğitim Fakültesi binası için sözleşme imzalandı ve yakında inşaatına başlayacağız. Bu birimleri, planlanan zamanda tamamlayıp hizmete sunduğumuzda, artan öğrenci sayılarımıza rağmen eğitim öğretim için yeterli derslik ve sosyal alan ihtiyacımızı karşılamış olacağız" dedi.

Rektör Şahin, geçen yıl açılan Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluş çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, "Birkaç ay içinde hasta kabul etmeyi, önümüzdeki yıl da öğrenci almayı planlıyoruz. Sağlık alanında, Tıp Fakültemizin Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde eksik bölümlerin tamamlanmasının yanı sıra, Diş Hekimliği Fakültemizin sağlık hizmeti sunmaya başlayacak olması bölgemiz için önemli bir kazançtır" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2012 Perşembe 10:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?