7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Gözaltı torbası gençlerde de olur

Opr. Dr. Akın Banaz, yer çekimi etkisiyle gözün etrafını saran yağ dokusunun alt göz kapağında öne doğru torbalandığını ifade ederek, "Bazı kişiler cilt yapısına bağlı olarak daha genç yaşta da aynı sorunlar ile karşılaşabilir" dedi.


Dünya Göz Hastaneleri Oküloplastik Cerrahi doktorlarından Opr. Dr. Banaz, cildi, vücuda giyilen bir elbiseye benzeterek, bu elbisenin ömür boyu giyildiği için zamanla elbisenin bollaştığını ifade etti. Banaz, "Göz kapağı vücuttaki tüm dokulardan farklı özel bir dokudan oluşur. Alt ve üst göz kapağı çok ince bir deriyle kaplı olduğu için zamanla kırışıklıklar sarkmalar meydana gelir. Yer çekimi etkisiyle gözün etrafını saran yağ doku özellikle alt göz kapağında öne doğru torbalanır.

Bazı kişiler cilt yapısına bağlı olarak daha genç yaşta da aynı sorunlar ile karşılaşabilir. Gelişen teknoloji ile birlikte artık göz kapağı ve çevresi estetik sorunları çok kısa sürede gerçekleşen operasyonlar ile rahatlıkla ortadan kaldırılarak genç görünen gözlere kavuşulabiliyor. Göz estetiği herkese uygulanabilir. Ancak göz çevresindeki estetik sorunlar yüzün ve vücudun diğer bölgelerine göre daha belirgin ise en çok bu kişiler göz estetiğinden fayda görürler" dedi.


Göz çevresinde en sık rastladıkları kırışıklık probleminin üst göz kapağı kenarlarında oluşan ve kaz ayağı olarak adlandırılan kırışıklıklar olduğunu ifade eden Banaz, botox hakkında şu bilgileri verdi: "Kaz ayaklarının düzeltilmesinde botox en sık olarak uygulanan yöntemdir. Botox aslında bir zehirdir. Ancak uygun dozda sulandırıldığında tedavi edici özellik taşır. Unutmayalım, tüm ilaçlar bir dozu aştığında istenmeyen etkiler verirler. Bu sebeple botox doğru uygulanıyorsa güvenle kullanılabilir. İlaç uygulandığı yerdeki kasların kuvvetini azaltarak etki eder. Uygulanıldığı yer ve ilacın dozu iyi sonuç almada son derece önemlidir. Gereğinden fazla uygulanan tedavi ile ifadesiz çizgi, maske yüzü çizgi oluşabilir. Botoxun etkisi geçicidir. Genellikle 3 aydır ama ilacın sürekli kullanımı durumunda etki süresi uzar ve uygulanış sıklığı azalır. Botoxun uygulanması son derece kolaydır. Ve uygulama sonrası kişi günlük hayatına devam edebilir."

..
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 13:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?