6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Gözen'den Muharrem iftarı

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, muharrem ayı dolayısıyla Turhal Şeker Fabrikası Sinema Salonu'nda bir iftar yemeği verdi.

Birçok davetlinin katıldığı yemekte konuşma yapan Başkan Gözen, muharrem ayının öneminden bahsetti. Gözen, "Birlik ve beraberlik içinde el ele, gönül gönüle ve yüz yüze olmanın memnuniyetini hissetmekteyim. Yüzyıllar boyu aynı ülkede yaşayan, aynı havayı soluyan, aynı suları içen, aynı acıyı ortak hisseden, vatan müdafaası için şehit olan, hülasa her konuda ortak değerleri olan bir milletiz.

Alevi Bektaşi kültürünün Anadolu'nun zenginliklerinden biri olduğunu, bu kültürün bu toprakların mayasında olduğunu bilmekteyiz. Rehberimiz birdir, yolumuz birdir, istikametimiz birdir; zira asıl olan istikamettir, yoldur. Bu yolda öfke, bu yolda ayrılık-gayrılık, bu yolda senlik-benlik yoktur, sadece biz vardır. Milletimizin yıllardır bozulmayan düzenini, kardeşlik duygularını birlik ve beraberliğini bozmaya, aramıza kin ve nifak tohumlarını saçmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Siyasetçinin görevinin halkın bir bütün olarak ihtiyaçlarını karşılamak, dostluk havasını yaymak, yönetiminde olan insanlarla dostluklarını pekiştirmek olduğunun altını çizen Gözen, davetlilere hitaben şunları söyledi: "Bugün bizde sizlerle birlikte bu görevi yerine getiriyoruz. Sizlere teşekkür ediyor, bugün bu önemli günde davetimize icabet ettiğiniz için şükranlarımı sunuyorum.

Anayasamızda Cumhuriyet: Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bütün inanç gruplarına, mezheplere, dini inançlara eşit mesafede durmak, hepsinin din ve vicdan özgürlüğünü garanti altına almak zorundadır. Düşünce yapısını Mevlana'dan, hünkar Hacı Bektaşi Veli'den, Yunus Emre'den ve daha birçok değerli üstatlardan alan bir milletiz. Yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Allah orucumuzu kabul etsin." Başkan Gözen, yemekten sonra davetlilerle tek tek ilgilenerek uğurladı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 17:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?