6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Günde iki bardak süt için'

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, yaşamın her döneminde sütün vazgeçilmemesi gereken bir besin olduğunu belirterek, günde 2 bardak süt tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.


Tetra Park Türkiye'nin, açık sütün sağlık açısından oluşturduğu tehlikeler konusunda toplumun bilinçlenmesi amacıyla 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle başlattığı "Sağlıklı Süte Çağrı" seminerlerinin bu yıl 8.'si, Tokat'ta 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Süleyman Demirel Salonu'nda gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve kursiyerlerinin katıldığı programın sunuculuğunu, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Toprak Sergen yaptı.


Seminerde konuşan Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, yaşamın her döneminde sütün vazgeçilmemesi gereken bir besin olduğunun altını çizdi. Bir bardak sağlıklı sütün, 6 yaşındaki bir çocuğun ihtiyacı olan besin öğelerinin tamamına yakınını yapısında bulundurduğunu belirten Besler, "Sağlıklı süt tükettiği zaman bir çocuğun kalsiyum ve fosfor ihtiyacının yarısı karşılanıyor. Kalsiyum ve fosfor; kemikleriniz, kalp sağlığı, damar faaliyetleri, beyin
faaliyetleri, hücrelerin çalışması için, bunların hepsi için çok çok önemli. Bir su bardağı sağlıklı sütle ayrıca çocuğun protein ihtiyacının üçte birini karşılıyorsunuz. Hangi yaş grubunda olursanız olun günlük 2 bardak süt tüketimini hedeflemelisiniz. Çocuklarımız için bu değeri arttırabiliriz" diye konuştu.


Tetra Pak Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Mutlu Tanberk ise, seminerlerin düzenlenme amacının açık sütün insan sağlığı açısından oluşturduğu tehditlere bilimsel araştırmalar ışığında dikkat çekmek olduğunu kaydetti.
Seminere Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Ünal, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler ve Tetra Pak Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Mutlu Tanberk katıldı. Seminerlerin Tokat'tan sonra Gaziantep, Muğla ve Manisa'da devam edeceği bildirildi. "Sağlıklı Süte Çağrı" seminerlerinde 7 yılda ülke genelinde doğrudan yaklaşık 1 milyon, dolaylı olarak 4 milyon kişi sağlıklı süt tüketimi konusunda bilgilendirildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?