6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Güven timleri göz açtırmıyor

TOKAT'TA GÜVEN TİMLERİ GÖZ AÇTIRMIYOR

Tokat'ta Güven Timleri kumar oynatan, kaçak sigara ile çocuklara alkollü içecek satışı yapan işyerlerine yönelik çalışmada 7 bin 395 TL para cezası uygulandı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'nün projelerinden biri olan 'Güven Timleri' şehrin kalabalık noktaları, alışveriş merkezleri, hastaneler, otogar gibi yerlerde suç ve suçlulara müdahale ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde çuval bulunan Irak uyruklu S.Y.T. (45) ve L.K.A. (39) adlı 2 kişide yapılan kontrolde, çuval içerisinde kaçak olarak tespit edilen 7 karton sigara ve 5 şişe içki ele geçirilirken, kişilerle ilgili olarak gerekli adli işlemler yapıldı. Taş Köprü civarında ise kaldırımda bulunan seyyar tezgah üzerinde tütün, sigara ve nargile malzemelerinin açıktan satan ve yapılan incelemede şahsın satış belgesinin ve ruhsatının bulunmadığı, mevzuata uygun satış yapmadığı tespit edilerek 5752 sayılı "Tütün ve Tütün Mamulleri" kanunu gereğince 6 bin 163 TL idari para cezası uyguladı. Bu kapsamda yapılan çalışmada 45 kilogram kıyılmış tütün, 201 karton sigara filtresi, 9 kutu nargile tütünü, 8 kutu nargile jelatini, 1 adet elektronik tartı, 43 poşet sigara filtresi ele geçirildi. Taşköprü civarında işyeri

işletme ruhsatı bulunmayan bir kıraathanede yapılan çalışmada ise 4 şahsın kumar oynadığı, 60 TL paranın masanın üzerinde olduğu tespit edilerek, işyeri sahibi ile kumar oynayan şahıslarla ilgili gerekli adli ve idari işlem uygulandı. Çekenli İş Merkezi çevresinde durumundan şüphelenilen 2 farklı kişi üzerinde 2 adet kuru sıkı silah ve bu silahlara ait 3 adet kuru sıkı fişeği ele geçirilirken, şahıslara kuru sıkı tabanca taşıdığından dolayı toplam bin 232 TL idari para cezası uygulanarak silahlara el konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 14:20:05
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 19:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?