3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Hamamcılara bir dokun bin ah işit

Tokat’ta hamamcılar, bu bayramda umduğunu bulamadı. Tarihi Ali Paşa hamamını işleten Mustafa Durmuş, eski bayramlarla bu bayramı kıyaslayamadıklarını belirterek, "Nerede o eski bayramlar ?" dedi.

 Tokat’ın en eski hamamlarından tarihi Ali Paşa hamamını işleten Mustafa Durmuş, eski bayramlarla bu bayramı kıyaslayamadıklarını ifade ederek, "Eski bayramlarda bir hafta önceden yoğunluk başlıyordu. Şimdilerde ise bugün arefe günü olmasına rağmen gözle görülür bir yoğunluk yok. O zamanlar bırakın oturmayı, konuşmaya bile zaman bulamazdık. Yine de çok şükür merkezde olmamız ve hamamımızın Türkiye’de sayılı eserler arasında yer alması nedeniyle işlerimizden memnunuz. Bu bayramda müşterilerimize bayram sabahına kadar hizmet vereceğiz" dedi.

Durmuş, artık hamamların bir kültür geleneğine dönüştüğünü ifade ederek, "Daha önceki yıllarda askerimizin, talebemizin ve otellerin banyosu yoktu. Bu nedenle genelde bir yoğunluk yaşıyorduk. Ama şimdi herkesin evinde, iş yerinde şofbeni, güneş enerjisi sistemi var. Artık hamama, hamam kültür olanlar geliyor. Şimdilerde bizler, birer kültür elçisi olarak hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 16:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?