6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Hastane 2009'da hizmete girecek

Tokat'ta kaba inşaat tamamlanan 400 yataklı Yeni Devlet Hastanesi'nin 2009 yılı nisan ayında açılışı yapılması planlanıyor.


Tokat Belediyesi Terminali yanında bulunan Köy Hizmetleri ve Karayolları İl Müdürlüğü’nün bulunduğu arsanın tahsisi ile 88 bin 632 metrekare alan üzerinde yapımına başlanan 400 yataklı 5 katlı Yeni Tokat Devlet Hastanesi'nde 75 adet poliklinik, 15 adet ameliyathane olması planlanıyor.

44 milyon 180 bin YTL'ye ihale edilerek 2007 yılı temmuz ayında temeli atılan hastanenin sözleşmede 2009 yılı aralık ayında teslim edilmesi planlanırken, yüklenici firmanın bu süreyi yaklaşık 8 ay kısaltarak erken teslim etmesi bekleniyor. Kazova İnşaat A.Ş. Şantiye Müdür Yardımcısı İnşaat Mühendisi Kürşad Bişkin, hastanede kaba inşaatın tamamının bittiğini belirterek, "Binanın içindeki ince işlerimiz devam ediyor. Havalandırma, klima, elektrik, sıhhi tesisat çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. Alçı sıva, döşeme kaplama, asma tavan imalatı, hasta yatak odaları üniteleri, mermer kaplama, alüminyum doğrama ve giydirme cephe çalışmalarında ise devam ediyor. Ortalama 250-300 işçi ile kış şartlarına fazla yakalanmadan sene sonu itibariyle yüzde 90 seviyesine getirmeyi hedefliyoruz. Genel anlamda çevre düzenlemelerini de bitirerek Nisan ayında açılışı yapılması planlanıyor" dedi.


Bişkin, hastanede kaliteden kaçınılmadığını antibakteriyel malzemelerle boya, kaplama ve pencere sistemin yapılacağını ifade ederek, "Hastanemizde odalar 2'şer kişilik tuvalet ve banyosu içinde olacak şekilde yapılıyor. Hastalar konforlu bir otel görünümde olan odalarında tedavi hizmeti alacak. 21 blok 57 bin metrekare kapalı alanı olan hastanenin inşaatı sorunsuz şekilde devam ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 18:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?