5
Mayıs
2024
Pazar
TOKAT

Hastanelere sıkı denetim

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanelerin acil servisleri, yoğun bakım üniteleri ve kan transfüzyon merkezleri denetlendi.

Tokat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından oluşturulan komisyon tarafından hastanelerin acil servisleri, yoğun bakım üniteleri ve kan transfüzyon merkezleri denetlendi.

Acil servis denetimlerinde hizmet biriminin fiziki yapısı, teknik donanımı, personel durumu, Bakanlık tebliğlerine ve yönetmelikte belirtilen asgari standartlara uygun olup olmadığına bakılarak tespit edilen eksiklikler raporlaştırıldı ve hastane yönetimleri ile ilgililere bildirildi.

Yoğun bakım ünitelerinde yapılan denetimlerde, Sağlık Bakanlığı'nın talimatı gereği yoğun bakım ünitelerinin daha etkin kullanılabilmesi, uygunsuz yatışların tespit ve takip edilebilmesi, uygunsuzluklara ilişkin gereğinin yapılabilmesi için tüm yataklı sağlık tesisleri bünyesinde bulunan yoğun bakım ünitelerinin denetimleri yapıldı.

Kan transfüzyon merkezlerinin denetimlerinde ise hizmet biriminin fiziki yapısı, teknik donanımı, personel durumu, kanın temini, depolanması, dağıtımı, immunohematolojik ve mikrobiyolojik testlerde kullanılan yöntemler ile kayıtları yönetmeliğe, Bakanlık tebliğlerine ve rehberde belirtilen asgari standartlara uygun olup olmadığı değerlendirildi.

Denetimler sonrasında tespit edilen eksiklikler raporlanarak hastane yönetimlerine bildirildi.
 

AA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2014 Çarşamba 09:34:14
Güncelleme :16 Ocak 2014 Perşembe 09:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?