30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Hava meydanları için eylem

Samsun, Tokat ve Sinop havaalanlarının kiralanma/özelleştirilme gündemine alınmasına karşı sendikacılar eylem yaptı.


Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, ellerinde 'Tokatlı uçağına sahip çık, özelleştirmeye hayır, dün TEKEL bugün havaalanı' gibi dövizler taşıdı. Grup adına Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İstanbul 2 No'lu Şube Sekreteri Devrim Akmaz basın açıklaması yaptı. Samsun, Tokat ve Sinop havaalanlarında çalışan DHMİ mensuplarının özelleştirme gölgesinde durumunun belirsizliğini koruduğunu ifade eden Akmaz, Tokat Hava Meydanı pistinin kısa olması ve büyük uçakların uçuşlarına uygun
dizayn edilmemiş olması ile her zaman tartışma konusu olmuş bir hava meydanı olduğunu söyledi. Akmaz, "Tokat Hava Meydanı'nda mevcutta 45 DHMİ çalışanı, 11 temizlik ve teknik destek personeli olmak üzere toplam 56 personel var. Meydan ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli kalemlerde yapılan yıllık harcamaların toplamı 500 bin TL, hava meydanın Tokat ekonomisine katkısı ise yıllık 1 milyon 508 bin TL'dir" dedi.


Akmaz, havaalanlarında can güvenliğinin temel alınması gerektiğini belirterek, "Bu yüzden tek amacı kar ve rant olan özel sektöre, havacılık sektörü asla teslim edilemez ve edilmemelidir. Aksi bir yaklaşım, intihardan başka bir anlama gelmeyecektir" diye konuştu.
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın basın açıklamasına Tek Gıda İş Sendikası Tokat Şubesi de destek verdi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 08:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?