6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Hava seferleri durdurulmasın

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, hava ulaşımında Tokat'a seferlerinin durdurulacağı yönündeki gelişmelere tepki gösterdi.


Tokat Havaalanı'na yaklaşık 2 yıldır İstanbul-Tokat seferi yapan Atlasjet Havayolları'nın 16 Aralık 2008 tarihinden itibaren seferlerini kaldıracağı yönündeki basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çeltek, soruna köklü çözüm bulunması için yetkilileri göreve çağırdı.

Çeltek, Tokat Havaalanı'nın artık olmazsa olmazlardan birisi olduğunu belirterek, "Tokat üvey evlat değil. Yani Sivas'a, Samsun'a THY çalışırda, Tokat'a neden çalışmaz? Bu işe köklü çözüm bulunması gerektiğine inanıyorum. Artık Tokat esnafı, sanayicisi uçağa alıştı. Bir sivil toplum örgütü başkanı olarak yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum" dedi.


Başkan Çeltek, seferlerin durdurulup başlatılmasına tepkili olduğunu ifade ederek, "Halkta buna tepkili. Eğer bu havaalanına başka bir hava yolu gelecekse, anlaşma şartnameleri ona göre yapılmalı. Ben bırakıyorum, dediği zaman bırakamaması lazım. Önceki yıllarda haftanın 6 günü yapılan sefer sayısı önce 3'e düşürüldü. Sonra seferler iptal edildi, tekrar başlatıldı. Caminim minaresi engel oluyor, denildi. Pistte sorun var, denildi. Bu sırada seferlerde aksama oldu. İnsanlar hava yolculuğundan soğutuldu. Seferler düzgün şekilde yapılsın, yolcuda yine sıkıntı yok. Dışardan gelecek yatırımcı, sanayici, iş damlarının işi buna bağlı. Bu anlamda tepkimiz çok büyük, bunun peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 11:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?