30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Hayat normale dönüyor

Tokat’ta kundaklanması sonucu sazlık alanın büyük bir kısmı yanan kuş cennetinde hayat normale dönüyor.

Tokat’ın Pazar ilçesinde bulunan Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Kuş Cenneti’nde 17 gün önce çıkan yangın izleri siliniyor. Yerli ve yabancı su kuşlarının barınma, beslenme ve üremelerine imkan sağlayan ve bu haliyle su kuşu habitatı olan bin 274 hektarlık alanda kuşlar kuluçka dönemini geçiriyor.

Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen, yangını izlerinin bahar ayı ile birlikte silinmeye başladığını söyledi. Özmen, Milli Parklar’dan edindikleri bilgilere göre kuş türlerinin fazla etkilenmediğini kaydetti. Bugünlerde kuş cennetinde kuluçka döneminin başladığına dikkat çeken Başkan Özmen, “Yangının olması üzücü bir olay ama sevindirici olan yangın olduğu tarihlerde kuluçka dönemi başlamamıştı. Yanan yerler yeniden yeşeriyor. Yaz aylarında burayı tanıyamazsınız yem yeşil daha gür kamışlar çıktığını göreceğiz. İnşallah böyle tehlikeli bir olayı bir daha yaşamayız” dedi.

Başkan Özmen, bu tür olaylarda suçluyu bulmanın zor olduğunu belirterek, “Bunu yapan insanın aklının başında olduğunu tahmin etmiyorum. Ama bir gerçek var çevre köy halkı domuzlardan zarar görüyor. Bu yangının sebebini de buna bağlıyoruz” diye konuştu.

Dereköy Belediye Başkanı Fatih Mehmet Çezik ise Tokat’ın en önemli değerlerinden birisinin yanmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, “Burayı yakan insan ya cahil, ya da önemini bilmiyor. Çok üzüldük. Kültür parkımızın gelişerek turizme katkı vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından Kaz Gölü'nün yolunun durumu ve girişindeki görüntü kirliliği görenleri üzüyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2012 Salı 18:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?