5
Mayıs
2024
Pazar
TOKAT

Hayattaki tek dayanağı o!

Tokat'ta tek böbreği ile hayata tutunmaya çalışan kadına, 14 yaşındaki oğlu simit satarak destek olmaya çalışıyor.

İstanbul'da kocası ile anlaşamadığı için birkaç ay önce memleketi Tokat'a dönüş yaparak, Yazıcıoğlu Mahallesi'nde bir apartmanın giriş katında ablasına ait dairede yaşamaya başlayan 42 yaşındaki Fadime Erdem, 8 yıldır böbrek hastalığı nedeni ile diyalize giriyor.

5 yıl önce de sol böbreğini kaybeden Erdem, akrabaları ve komşularının yardımı ile yaşam mücadelesi veriyor. Kış ortasında kömürsüz kalan Erdem, 3 ayda bir aldığı özürlü maaşının da kesildiğini ve rapor çıkmasını beklediğini söyledi. Hayatta tek dayanağının, 8. sınıfa giden 14 yaşındaki oğlu Yaşar olduğunu ifade eden Erdem, "Tek 1 böbrekle yaşıyorum. Haftada 3 gün diyalize giriyorum. Oğlum hafta sonları simit satıyor. Sabah 05.30'da kalkıp simit satmaya gidiyor. Oğlumla birlikte yaşam mücadelesi veriyoruz. Tek dayanağım, her şeyim oğlum" dedi.

HAYALİ MÜZİSYEN OLMAK

Hafta sonları simit satarak annesine destek olmaya çalışan Yaşar'ın hayali ise büyüyünce müzisyen olmak. Saz çalarak hünerlerini sergileyen Yaşar, ayrıca spor tutkunu. İstanbul'da yaptığı boks karşılaşmalarında 2 madalya ve onur belgesi kazanan Yaşar, daha çok müziğe ilgi gösterdiğini kaydetti. Diyaliz hastası annesine yardımcı olmak için simit sattığını belirten Yaşar, "Arkadaşlarım evlerinde hafta sonu dinlenirken ben simit satıyorum. 15-20 TL para kazanıyorum. Derslerim iyi durumda" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2014 Salı 09:33:39
Güncelleme :21 Ocak 2014 Salı 09:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?